Unga med ångest kan få hjälp via nätbaserad KBT-behandling


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-04-12
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons
Annons
Annons

Vuxna som fått KBT-behandling på nätet mot ångesttillstånd och depression har gett goda resultat. Nu vill forskare vid Linköpings universitet tillsammans med barn- och ungdomspsykiatrin i Landstinget i Östergötland, i ett nytt projekt se om KBT-behandling via nätet även kan hjälpa tonåringar, skriver Dagens Medicin.

Behandlingen vänder sig till ungdomar mellan 15-19 år som kan få hjälp om de känner stark oro, till exempel inför sociala situationer. Behandlingen börjar och avslutas med att deltagarna får träffa en terapeut, där emellan sker all kommunikation genom e-post. Ungdomarna får även övningsuppgifter på nätet.

Projekt är en av tolv semifinalister till tävlingen Guldlänken. Där belönas den mest innovativa svenska e-förvaltningsutvecklingen i offentlig sektor till nytta för medborgare och företag.

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons