Terapi via internet

Med hjälp av internet kan flera få tillgång till terapi av folksjukdomarna depression och ångestsyndrom. Nu vill regeringen och landstingen av barn, ungdomar och vuxna i hela landet ska få terapi och även annan behandling och stöd via nätet.

bessie webb ljusare
Publicerad den: 2013-03-18
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Med hjälp av internet kan flera få tillgång till terapi av folksjukdomarna depression och ångestsyndrom. Nu vill regeringen och landstingen av barn, ungdomar och vuxna i hela landet ska få terapi och även annan behandling och stöd via nätet.

Redan nästa år ska en gemensam behandlingswebbsida finnas tillgänglig för alla landsting.

– De flesta landsting är intresserade, men en del vill vänta tills andra fått mer erfarenhet. Så alla kommer inte att starta med en gång, utan komma med successivt, säger Anna Östbom som är handläggare på Sveriges Kommuner och landsting.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar Elisabeth 2013-08-13 12:24 (7 år sen)

  Hej! Jag hoppas inte denna möjlighet påverkas av de som är negativa! För mig är terapi genom nätet en underbar möjlighet som jag har letat efter. (Hoppas dock framtiden ger lösningar som passar alla.) Jag vet inte hur detta funkar, men möjligheten att formulera sig i lugn och ro och få komma fram till poängen - det man vill fråga om eller berätta utan att det blir sönderhackat eller sönderstressat verkar mycket, mycket bra. Att kanske kunna skriva mycket när det är jobbigt och mindre eller inte när livet flyter verkar också väldigt bra och ett optimalt sätt att jobba på. Jag vet som sagt inte hur det funkar idag (hittade sajten nyss...) men hoppas att om det inte kan funka som ovanstående idag, så hoppas jag terapi på detta sätt kan utvecklas åt det hållet.

 • Avatar Carlo 2013-05-28 00:00 (7 år sen)

  Det är inte att sitta vviddataskärmen som hjälper mig i alla fall. Jag behöver en mänsklig kontakt som kan hjälpa mig igenom svårigheter i livet. Har haft både mediciner och kontinuerlig samtalskontakt. Tack vare det lever jag idag och arbetar begränsad tid. Nu finns inte resurser till samtal. Dom glesas ut till några gånger om året. året.Som psykiskt skör finns ingen hjälp att få. Min livslust har minskat och ångesten ökat. Nej en webbsida hjälper inte den som är sjuk.

 • Avatar Bertha 2013-03-19 10:42 (7 år sen)

  Hej
  Hört talas om denna möjlighet för ett tag sedan och har sökt möjligheten för väns del som mår EXTREMT dåligt men - INGET FUNNITS
  Var finns denna tjänst ? ? ?

 • Avatar Eva 2013-03-18 21:06 (7 år sen)

  Vi kan väl börja med förlossning via nätet också, det är säkert väldigt kostnadseffektivt, barnmorska via skype kanske...?

 • Avatar Stig Göran Gustavsson 2013-03-18 20:44 (7 år sen)

  Varning för quickfix! Landstingen och kommunerna har redan lagt sig platt för KBT-terapin som är utmärkt att bota ormskräck och flygrädsla men omöjlig mot djupare livskriser. Orsaken till myndigheternas förtjusning är ju att det är billigt. Nu har man tydligen gått ett steg längre och fastnat för den totala galenskapen, terapi via nätet! Troligen något amerikanskt modefenomen,

 • Avatar Ana 2013-03-18 18:22 (7 år sen)

  Jag tycker att denna idé är utomordentligt god. Öppnar upp möjligheten för en hel drös människor som annars inte skulle söka hjälp för psykiska sjukdomar.


Annons
Annons
Annons