Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Satsningar på psykiatrin döms ut

Annons

Enligt en ny granskning&nbspär statens miljonsatsningar på psykiatrin under 2000-talet är en flopp. Staten avsatte mellan 2001 och 2007 hundratals miljoner kronor till särskilda satsningar på psykiatrin, vilket motsvarar omkring 4 procent av landstingens egna kostnader för den psykiatriska vården. Nu visar en granskning som Riksrevisionen gjort att de statliga extrapengarna har haft mycket marginell betydelse, och de kan till och med göra mer skada än nytta.
– Den psykiatriska vårdens problem är komplexa och kan därför inte lösas av tillfälliga statsbidrag. I stället bör regeringen omfördela stödet till psykiatrin så att det blir mer långsiktigt och strategiskt. Stödet kan till exempel ges i form av forskning och utbildning, säger riksrevisor Claes Norgren i ett pressmeddelande.

Regeringen uppmanas nu att se över den nuvarande utformningen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.