Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Ökat tryck av patienter till psykiatrin

Annons

Det kommer allt fler patienter till den specialiserade psykiatriska vården, rapporterar nyhetsbyrån Siren som tagit del av besöksstatistik från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Antalet läkarbesök steg med 2,4 procent i primärvården och med 0,9 procent i den specialiserade somatiska vården. Inom den specialiserade psykiatrin ökade antalet läkarbesök med 3,8 procent under samma period, skriver Dagens Medicin. Och bland andra personalkategorier som jobbar i psykiatrin steg antalet besök med hela 5,5 procent enligt de senaste siffrorna. En tänkbar förklaring till den kraftiga tillströmningen kan vara de skärpta sjukskrivningsreglerna, menar SKL.
– Man kan allmänt säga att det är större efterfrågan på specialistvård inom psykiatrin nu än tidigare. Ökad press med sjukskrivningsregler gör att specialistvården används i större utsträckning, säger Ing-Marie Wieselgren, psykiatrihandläggare på SKL, till siren.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.