Lyckligaste folket finns i Centralamerika

Det kan vara läge att börja snegla mot en flytt till Panama eller Costa Rica om du känner dig missnöjd med livet. En ny undersökning visar nämligen att de både länderna i Centralamerika har jordens lyckligaste folk.

Publicerad den: 2014-09-19
Författare: Anna-Cajsa Torkelsson, Redaktör

Annons

Danskarna, som tidigare suttit på lyckotronen, har halkat ner till en tredjeplats och Sverige kommer in först på en åttondeplats på listan.

Enligt Sydsvenskan, som tittar närmare på Galluprapporten, har flera olika parametrar vägts in i lyckobedömningen. Man har bland annat tittat på hur meningsfullt liv man känner att man har, hur mycket man uppskattar sitt samhälle och hur bra ens hälsa är. Men på en punkt ligger faktiskt Sverige i topp – hur nöjd man är med sin ekonomi. Hela 72 procent av svenskarna säger sig vara nöjda med sin ekonomi.

De olyckligaste folken finns, föga förvånande, i Syrien och Afghanistan. De ser minst mening med sina liv, enligt undersökningen.

Annons
Annons


Tio i topp:
1. Panama 61%
2. Costa Rica 44%
3. Danmark 40%
4. Österrike 39%
5. Brasilien 39%
6. Uruguay 37%
7. El Salvador 37%
8. Sverige 36%
9. Guatemala 34%
10. Kanada 34%

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons