Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Fler unga får lugnande medel

Utskrivning av lugnande och antidepressiva läkemedel till unga i Sverige ökar.
Annons

Siffror från den oberoende stiftelsen NEPI, Nätverk för läkemedelsepidemiologi, visar att antalet unga, mellan 20 och 24 år, som någon gång under året hämtat ut minst ett lugnande medel har ökat med över 70 procent från 2006 till och med förra året.

För antidepressiva är ökningen 50 procent. Läkemedelsverket planerar att under året att titta närmare på utvecklingen av läkemedelsbehandling av unga.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2013-05-21 00:51 (11 år sen)

    trots att min sjukdom är av helt och hållet fysisk art blev jag remitterad till psykiatrin. Där får jag ingen hjälp alls, snarare tvärtom. Om jag gör följaktligen paralell med ungdomar som är i behov av hjälp, kan jag räkna ut att även deras hälsoproblem är av fysisk och inte psykisk natur. Det är väl känd, även bland psykiatrer, att en depression börjar vanligen med en infektion...


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.