Allt fler unga får vård för psykiska problem

Sveriges 15-åringar mår sämre än deras jämngamla i jämförbara västländer. Och allt fler 16-24 åringar i Sverige får vård för psykiska problem. Det visar en stor studie från Socialstyrelsen som publiceras idag.

bessie webb ljusare
Publicerad den: 2013-05-27
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Depression, ångestsjukdomar och missbruk ökar bland 18-24 åringar. Gruppen står också för den största ökningen inom den psykiatriska slutenvården.

De som mår och har det bäst bland unga människor i Sverige är spädbarn och yngre skolbarn. De äldre barnen som får bekymmer har inte alltid lätt att hitta stöd.

”Vi ser fortfarande brister i det tidiga stödet och i patientinformationen. Barn och unga vet inte alltid vart de ska vända sig”, skriver Socialstyrelsens utredare Karin Flyckt.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar social bookmarking service 2013-06-6 05:58 (7 år sen)

    7TErjM Thanks a lot for the blog. Much obliged.

  • Avatar Towanda 2013-05-28 11:28 (7 år sen)

    ...och psykiatrin säger när en 14-åring försökt att ta sitt liv "han säger att han inte vill ha någon kontakt o att han inte tänker göra om det", direkt efter försöker på intensivavdelningen.. Inte konstigt de (o föräldrar, vet vart de ska vända sig)...


Annons
Annons
Annons