Forum Depression och ångest


Yrsel

Är det någon annan än jag som är yrslig? Vet inte om det kan ha med deppet att göra eller något annat eller bara är helt orelaterat. Redan när jag vaknar på morgonen, i sängen, så gungar allt. De första timmarna på dagen måste jag ta det lite lugnt och stödja mig mot saker när jag förflyttar mig eller klär på mig t.ex. Sedan försvinner det under dagen. Konstigt är det. Det är inte kristallsjukan (godartad lägesyrsel) för det har jag haft förut, och det här är inte alls kopplat till att jag byter ställning eller läge.

Hm.. ja, jag känner väl igen det där med att stödja sig mot saker. Snubblar in i dörrkarmar och om jag böjer mig ner o framåt så kan jag nästan ramla. Har missat toan en ång också... Men det gick bra :) Det har kommit i samband med min diagnos, så jag har antagit att det har med mina orosdämpande att göra. Även om jag funderat en del på det, då vimmelkantigheten kan komma fastän jag inte tagit orosdämpande på länge. Så jag vet faktiskt inte. Tror jag känner till den där kristallsjukan också. Har aldrig fått dianos, men det är väl nånting i örat som hamnat på villovägar. Känner av det sällan, oftast när jag vaknat, o då är det nästan omöjligt att ens gå upp. Irisarna liksom flackar och det är något annat. Om du inte äter orosdämpande så låter det ju intressant vad det beror på, det är kanske inte mina stesolid som gör det. kram sofia


Jag har haft yrsel pga stress. Annars kan det ju ha med blodtrycket att göra också, som jag förstått det.


Ok, det brukar bara vara ett par timmar på morgonen men nu idag har det hållit i sig hela dan. Det är inte karusellvarianten utan mer som ostadigt och gungande. Egentligen inte obehagligt eller ångestframkallande annat än att jag undrar vad det beror på. Och så är det tröttsamt. Håller ju på att få ordning efter flytten men det känns inte som läge att upp och klättra på pallar nu.


Jag har haft både karusellvarianten och det ostadiga gungandet av stress... det beror väl på hur pass stressad jag varit kanske... ja eller inte vet jag... men så har det varit för mig iallafall. Prova att dra ner på dina "måsten" lite om du kan... det kanske hjälper. Kanske lite avslappningsövningar varje dag, så muskulaturen slappnar av, man får ju även muskelspänningar när man är stressad... det kan säkert bidra till yrseln. Kram!


Hej !känner igen det där,till mig säger dom att det kommer ifrån nacken !Beställ tid att gå på massage ,det gör gott !Lycka till! H.virrig.


jag har själv yrsel från morgon till kväll, har diagnosen deppression, ångest/oro. någon som har tips som minskar yrseln? har själv märkt att frisk luft hjälper något för stunden.


Det finns en halsmuskel som kan ge yrsel om den är spänd. Fick veta det hos en sjukgymnast i somras... så att töja just den muskeln kan hjälpa. Att få hjälp yrsel är lättast genom att kontakta sjukgymnast för råd.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons