Forum Depression & ångest


Voxra och lugnande

Ni som äter voxra har ni även lugnande eller insomningstabletter? Berättade igår för en smärtläkare att jag åt imovane ibland och hon blev tokig! Nej nej nej..sade hon...förutom åt jag även lergigan men det upptäckte jag själv att det inte fungerarde. Svar från läkemedelsverket sade också att den kombinationen var dålig. Nu är situatuonen åhållbar..måste ju få sova! Vad har era läkare sagt till er?

Hejsan!jag äter voxra och tar även lugnande vid behov,måste ju voxran hjälper ju inte fullt ut och jag orkar inte för mkt ångest.Mina lugnande heter iktorivil och är benzoprepparat,jag har även imovane vid behov,fast har inte behövt ta dem på länge nu,skönt det.Jag har ju en väldigt erfaren psykiatriker,så jag får väl lita på vad hon skriver ut till mig.Men säger läkemedelsverket att det är så,så borde ju de har rätt ,en hur kan min läkare då skriva ut det,jag fattar inget.Jag får väl fråga när jag träffar henne nästa gång,men samtidigt måste jag ju ha mina lugnande,ja jag fattar inte att de kan säga så olika.Det måste ju finnas något du kan få att sova på,sover man inte mår man ju bara ändå sämre,ja jag vet inte,kanske det finns någon som kommer med ett bättre svar,för jag har inget svar att ge,kram!


Just börjat med Voxra , har även theralen utskrivet.... men hon sa inget om att jag inte skulle ta dem.... men fick inte veta ngt annat heller annat än att de skulle vara bra.... KRAM


Jag har kombinerat voxra med stilnoct (zolpidem, är väldigt lik imovane = zoplikon) och det har gått bra. Däremot ska man undvika kombinera voxra med bensodiazepiner eller bensoiazepinliknande mediciner eftersom de sänker kramptrösken. Risken för voxra är att man kan få kramper och därför ska undvika all läkemedel som sänker kramptröskeln. Även alkohol!!! Max dosen för voxra är 300 mg pga att man har sett att risken för att få kramper är dosberoende dvs ju högre dos desto större risk att få krampanfall.


Tycket det låter lite konstigt, även om Voxra ökar kramptröskeln så använder man benso för att sänka det. Tex. vid ett EP-anfall eller överhuvudtaget kramptillstånd!!!???!! Kram


Du har helt rätt. Det är när man abrupt slutar ta bensodiazepiner som det finns en risk för kramanfall vid samtidigt intag av voxra. Fel av mig. Lynx, du måste helt enkelt fråga din smärtläkare varför hon sa som hon gjorde.


Hej igen, Jag har idag ställt frågor till min läkare (psykiatriker) angående voxra och övriga mediciner. Han förklarade noga att voxra inte sluta verka eller att man får värre biverkningar med samtidiga intag av andra mediciner. Däremot ökar kramprisken som ni också skrivet. Äter man 150 mg är risken väldigt liten om man aldrig lidit av kramanfall förr. Dosen på övriga mediciner ökar inte heller kramptröskeln utan det är voxra dosen som är det viktiga. Risken ökar just vid lugnande och vissa smärtstillande. Jag fick också lära mig idag att nu när jag äter nobligan och tramadol ( tillfälligt) skall jag inte ta imovane eftersom det påverkar andningen. Inte lätt med mediciner! Det tråkiga är att man måste fråga själv också, tycker ju att det är ganska viktigt information!


Jag äter nu voxra 150 mg + skall lägga till sertralin 50 mg. Är det någon som gör desamma?


Hejsan Jag äter Voxra 300 + Sertralin 50 sedan ca 1 år tillbaka. Depressionen har till större delen hyfsat till sig. Mina ångestperioder kommer och går. Jag mår i stort sett bättre än vad jag gjorde för ett år sedan i alla fall. Har provat en hel del antidepressiva och framförallt lugnande och har nu Xanor 0,5 vid behov, fick KBT på nätet och det jag lärde mig hjälper i alla fall vid lättare ångest. Håller tummarna för att det ska hjälpa dig. Kram !

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons