Forum Depression och ångest


Voxra: Jag mår dåligt

Hej, jag började äta Voxra 150mg för en vecka sedan. Och nu mår jag jätte dåligt. Ska det vara så? Yr, kärkfärdig, ångest och väldigt deprimerad. Några tipps på vad jag ska göra?

Hej! Tråkigt att du känner av dessa biverkningar. Jag tycker att du skall kontakta läkaren som skrivit ut dem så kanske du kan byta dem mot något annat preparat som passar dig bättre. Vi är alla olika när det gäller att reagera på mediciner. Själv påbörjade jag voxra för ca 3 veckor sedan och jag mår jättebra på dem har fått mer energi och känner mig allmänt på bättre humör. hälsningar selma


hadde du några biverkningar? efter hur lång tid började du känna av tabletterna?


Hej ohm! Jag hade biverkningar första veckan med huvudvärk yrsel och illamående (men som var uthärdligt).Men efter det så blev det bara bättre och bättre det ända som jag känner av nu är att jag har lite dålig aptit men i mitt fall så är det bara en fördel(ha ha) har som sagt en hel del resurser att ta av.Hoppas att du mår bättre snart mvh selma


Hej! Jag har diagnos utmattningssyndröm och depression, socaial fobi och ångest För mej blev Voxra en vändpunkt. Åt förut Cipralex och tappade sexlust, ville sova mycket och kände mej känslomässigt avtrubbad. Voxra har fått mej att vilja/ kunna gå upp på morgonen. Jag kan numera få saker gjorda och har lust till det igen. Känner att jag har det lättare med min sociala fobi. Känner sexlust och förmåga igen. :-) Och framföralllt känner jag mej inte stressad och jagad hela tiden utan känner mej lugn och harmonisk. :-) Första veckan/ veckorna kände jag en del huvudvärk och lätt illamående.Mindre hungerskänslor. :-) Märkte också att det på verkade synen -(ackomodationen). Jag minns inte riktigt, men tror det var efter fyra veckor så höjde vi dosering till 300mg eftersom jag inte mådde bättre. Om du inte mår bättre efter ca fyra veckor så tycker jag att du ska ringa din läkare så kanske doseringen ska ökas eller så kanske du ska prova någon annan medicin


På Torsdag är det 4v sedan som jag började ta Medecinen och jag har mått dåligt väldigt mycket under tiden som jag tagit den. Just nu mår jag jätte dåligt, jag vet inte om det är en långvarig panikattack som jag fick nu på eftermiddagen eller vad det är. Jag har sovit dåligt på natten. Jag har fått Oxascand att ta vid behov 10mg tabletter. Jag har tagit en lite då och då senaste veckan och nu tog jag en för en timme sedan men för tillfället tycker jag då inte att den hjälper någonting.


Jag träffade en läkare innan jag åkte bort (över julen) efter 2v och han tyckte att jag borde egentligen ta Cipralex men eftersom jag börjat ta Voxra och under så kort tid så kunde jag om jag ville forsätta att ta den och utvärder efffekten för att sedan se om jag ska byta efter ca 4v. Vad tror ni? Borde jag pröva höja dosen voxra eller ska jag sluta tvärt att ta den 150mg och börja ta Cipralex istället? Spelar det någon roll hur jag dosserar Oxscand? Jag menar om jag tar 10mg en dag och sen inte tar någonting nästa dag så får jag ångest av att jag inte tagit kanske?? Jag vet inte, tacksam för alla svar. Jag är väldigt uppe i varv just nu så därför som jag skriver som jag skriver... p.s var ringer jag om jag börjar må så dåligt så jag får självmordstankar? 112???


Voxra ska väl hjälpa mot depresion, så varför mår jag så dåligt? Jag tog Seratralin för ett år sedan och mådde bra av den så sen ville jag pröva sluta med den och det gick bra ända till hösten.


Kan tillägga att det är 2olika läkare som jag pratat med. Den som skrev ut Voxra är den som jag hade innan sommaren och det var då hon gjorde det. Jag började ta Voxra för jag hadde det hemma sedan dess när jag började må dåligt för 3v sedan. Och jag fick tid till min nya läkare först en vecka efter att jag tagit medecinen.


Tack för att ni delar med er på ett ärligt sätt. Jag började äta voxra för ca: 2 veckor sedan. Jag har aldrig varit i närheten av att känna mig så här deprimerad, panikångest attacker. Hur länge ska det här sitta i. peter


Voxra är min medicin...... mår äntligen bra................ beror på vilken signalsubstans man saknar.


Jag vill inte skrämma dig men jag mådde fruktansvärt dåligt i insättningen av voxra...samma symptom som du har och en huvudvärk som gav mig dubbelseende och kräkningar. Jag trodde vissa nätter att jag fått någon allvarlig hjärnskada..men så var självklart inte fallet. Trösten är det går över! Jag led i två veckor sedan lättade det succesivt och till slut hade jag inte en enda biverkning kvar...tyvärr var inte de positiva effekter så bra heller... Gäller nog att prova sig fram..men inte heller glömma att det tar tid att få resultat av medicinerna.. Lycka till!


Jag mådde urdåligt dom första v. Det blir bättre.


Hej! Jag har haft Depression, Social Fobi och Panikångest sedan slutet av 80-talet. Har väldigt ofta haft självmordstankar och ett flertal gånger tvångsvårdats för suicid försök. Har alltid så länge jag kan minnas känt mig orolig, nervös och ångestfylld. Under åren har jag hunnit prova nästa alla antidepressiva mediciner som finns och ingen av dom har fungerat riktigt bra. Jag har sedan en vecka tillbaks börjat med voxra och för första gången i mitt liv så känner jag ett enormt inre lugn. Min ångest är som bortblåst och jag kan för första gången på över 20år gå ut på stan utan att bli hyper nervös. Jag har absolut inga biverkningar alls. Men jag vågar inte riktigt hoppas på att detta kommer hålla i sig det verkar nästan för bra för att vara sant. Men fortsätter det så här så har Voxra verkligen blivit en gudagåva för mig.


Jag har sedan många år tillbaks skador dels från en bilolycka 1983 samt många arbetsskador ( fick dessa -98 till 2000 ) från ett företag som jag jobbade på fram till nov 2006. Sedan 1983 har jag haft kraftig värk och varierande depression som bara ökat hela tiden ju fler skador jag fått och ju längre tid det går. Har anv cymbalta som fungerade drygt ett år och sen avtog effekten totalt, citalopram som inte alls hjälpte och nu voxra som jag hoppas på. Sista halmstrået för min del nu alltså efter så många års värk att jag bara vill skrika rakt ut, jag har förmodar jag provat alla värktabletter som finns verkar det som och dem har jag slutat ta eftersom inget hjälper längre då värken är på en allt för hög nivå för att tydligen kunna brytas ned. Skulle gett allt för att bara må bra en enda dag. Denna sommaren så skall jag åka på minst 4 semesterresor just för att se om jag kan finna alternativa behandlingar och för att se om jag kan finna gnistan att orka stå ut, hoppas att jag finner den.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons