Forum Depression & ångest


Forumtråd: Vet nån nåt om propavan?

Har just hämtat ut mitt första paket sömnmedel nånsin, som råkar vara Propavan. Har noll koll på området. Är det nån som testat detta o har någon bra eller dålig erfarenhet, eller bara något allmänt klokt att berätta? /sofia

Jag testade propavan först, men det funkade dåligt på mig eftersom det svåra för mig är att somna. Propavan förlänger snarare sömnen. Dessutom blev jag trött och seg dagen efter. Imovane fungerade bättre för mig. Det är en insomningstablett. Fast den kan vara beroendeframkallande... Lycka till!


Hej! Propavan är en tablett som gör att du skall sova mer sammanhängande under natten. Skall tas 1-2 timmar innan du lägger dig. Fungerar väldigt bra för många men vissa blir trött dagen efter. om det är så att insomnandet är det stora problemet är antagligen Zopiklon eller Stilnoct ett bättre alternativ. Dessa är DOCK beroendeframkallande vilket INTE Propavan är. Ibland behövs en kombination av propavan och Zopiklon el. Stilnoct för att både insomnandet och sömnkvaliteten skall bli bra. Jag hoppas att Propavan skall fungera bra för dig men ett råd är att första gången du tar den se till att du inte behöver upp tidigt eller vara särskilt skärp på förmiddagen innan du vet vilka ev. biverkningar de ger dig. Lycka till! Hoppas att det ska gå bra för dig.


Mhm, det var spännande att läsa. Jag käkade en för nån timme sen och sen en till, men inte fan somnar jag för det :( Jag är nog immun mot allt, tror jag!


Du somnar! Kan ta ngra timmar.


så kände jag med.. ibland var jag vaken hela natten... somnade du till slut då?


Varva ner och försök slappna av. Jag tar 2 propavan en timme innen jag ska lägga mig och strax INNAN jag lägger mig tar jag 1-2 atarax. Jag har inga biverkningar alls dagen efter med propavan. Mår hur bra som helst :)


jag har propavan, men det e sällan jag behöver ta av dem, men dem funkar perfekt för min del, enda nackdelen e, om jag tar dem alltför sent, o inte får sova ut, färdigt på morronen asså, så e jag trög o slö resten av den kommande dagen, annars funkar dem jättebra som sagt, kram /TC


Jag har också provat propavan. Använde det under en ganska lång tid, och tyckte att de fungerade bra. Men som sagt, jag blev också väldigt trött och seg dagen efter, så nu använder jag dem inte längre. Kram EM


Ja tyvärr. Jag blir utslagen av dem dagen efter - idag är en sån dag... :-/


jag fick muskelspasmer vid insomnandet,,, riktigt obehagligt. Funkade inte på mig


Ja, efter ett tag :) Sen sov jag till kl 7!


Hej. Jag har ätit Propavan i många år , men nu på senare tid har jag somnat normalt, men har sovit en till två timmar sen har jag inte kunnat somna om , det var helt omöjligt. Har provat med 2 tabletter ett par timmar före sängdags, men samma elnände i allafal. Har sen sovit i etapper i fåtöljen om dagrna, och varit kontant trött. Provar nu Ivovane 7,5 mg och har sovit bra , men efter några veckor började det igen i samma visa. Så nu tänker jag kombinera Propavan med Imovane så får vi se om det blir bättre. Fick ofta mardrömmar av Propavan. Imovane är ju venebilldande men vad gör man när sömnen utrblir.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons