Forum Depression och ångest


venlafaxin/efexor- biverkningar! snälla hjälp!

Hej! Har precis gått från sertralin till Venlafaxin och har ätit dom i 3 dagar nu mot min ångest och depression Jag har redan fått en del biverkningar som ökad ångest, förvirring, overklighetskänslor, stickningar och känner mig allmänt "borta i huvudet".. Jag vet att detta är vanligt men nu undrar jag: 1) Hur länge brukar biverkningarna som man får i början hålla i sig? 2) När brukar det vända och man börjar må liite bättre? 3) När får brukar man få en bra effekt? Även Ni som har erfarenheter av den här medicinen får gärna skriva hur det gått för er... Hoppas så många som möjligt vill svara.. min läkare är på semester och får inte tag på han! Jag ska själv åka utomlands den 1augusti men det vore ju jättejobbigt att åka om jag inte mår bra tills dess så därför är jag jätteorolig nu. Tacksam för svar!

Tjena! Har provat både sertalin (Zoloft) och Venflaxin (Efexor). Dem funkade inte för mig särskilt bra, så jag har nu Cipralex 15 mg. Dem funkar kanon men det e ju väldigt individuellt. Försök hålla ut i 10 till fjorton dagar, har du samma helvete då så byt till nåt annat.


Hej! Jag har testat de flesta antidepressiva inklusive Venlafaxin. Tror dock det är omöjligt att svara på dina frågor då det är så individuellt hur man reagerar på dem. De flesta antidepressiva medicinerna brukar emellertid tyvärr ta några veckor innan de ger någon märkbar effekt. Själv fick jag utslag och ganska kraftigt håravfall av venlafaxin, men låt dig inte skrämmas av detta då det finns många som tycker de fungerar jättebra och inte har några biverkningar alls. Annars är biverkningarna oftast ungefär de samma som för sertralin och övriga SSRI frånsett att man bör hålla koll på blodtrycket vid höga doser. De är också kända för att kunna orsaka värre utsättningsbesvär än SSRI. Äter som "undercover" själv nu Cipralex (bara 5mg än så länge) sedan en och en halv vecka och har inte känt någon förbättring än. Dock har biverkningarna börjat avta en aning. Lycka till!


tack för svaren, men vad jag har förstått så brukar biverkningarna hålla i sig i 10-14 dagar och efter ca två veckor brukar det vända och man mår lite bättre i taget... eller? stämmer det?


inga fler som vill svara`?


Oftast sitter biverkningarna i 14 dgr, men full effekt ska du märka efter 6-8 veckor på de flesta antideppressiva. Om du efter 8 v inte märker något så byt medicin.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons