Forum Depression och ångest


värdelöshet

varför är jag så misslyckad? allt jag gör blir bara fel. jag tar åt mig skit stort av en pytte liten sak. som tillexempel igår på psyket då jag snackade med några andra patienter där, då satt vi och kolla på film sedan och då sade den ena till den andre och inte mig " så där skulle jag vilja ha det, du med eller frida? " och hon sade det inte till mig. där tryckte jag ner mig själv ännu mer. för jag är värdelös, jag är sämre än alla andra, jag är en misslyckad skitunge med depression, med en djup sorg, med en djup depression. allt jag säger blir fel och skulle kunnas sägas på ett mkt bättre sätt, så känner jag. jag mobbar mig själv dagligen, mig själv mobbar jag och trycker ner. jag är nog världens mest osäkraste människa..

Du förstår ändå att ditt tankesätt är att trycka ner dig själv, kanske är det första steget mot ett bättre mående? Jag hoppas det... KRAM


skickar styrkekramar


hur kan det vara ett steg för bättre mående då jag bara har negativa tankar om mig själv? och är sjukt långt nere på botten.... säg mig de? men de vore isf något att jag tänker som jag gör och mobbar mig själv. kramisar


Hej jag har fått hjälp, har varit som du !!! Att lära mej att skilja på en känsla & en emotion har hjälpt mej att komma ur mitt negativa tänkesätt. En emotion är alltid en negativ känsla och en känsla i sig är alltid positiv. Våra känslor är som en regnbågspalett som vi fått för att känna det goda i livet. Genom att lära mej att misstänka mej själv blev jag bättre. Jag kritiserade mej själv så mkt att det skedde helt automatiskt. Nu kan jag tänka när jag börjar att psyka mej: Är detta som jag känner en känsla eller en emotion, genast vet jag på direkten vilket det är. Om jag är positiv behöver jag fördetmesta aldrig ens fråga den här frågan. Men det som är intressant är vad som sen händer med mej. När jag avslöjat mej själv med att veta att det är en emotion som spökar då kan jag välja. Jag behöver aldrig tro på emotionen eftersom den inte är sann den är bara ett eko från min själ som av någon anledning blivit felprogrammerad en gång i tiden. Då kan jag bestämma själv att inte ge den så mkt energi och uppmärksamhet längre. Jag kan välja att inrikta mej på det som är gott, det som bygger upp är läkande & kärleksfullt. Att vara i en handling som kommer att göra gott på ett eller annat sätt för framtiden är bra. Genom att inrikta mej på det goda har jag kunnat bygga om mitt inre. Att själv ta ansvar för att nu "är det nog" & sedan börja göra det som är bra för mej själv och andra har givit mej mycket glädje ! En annan tanke som har hjälpt mej mycket är att tänka på INTE VAD JAG VILL UTAN VAD ÄR BRA, för ofta är det som man vill inte alltid bra och då kommer man att fortsätta att vara destruktiv och skada sej själv och andra. Har gått i psykoanalys hos dr Claudia Keppe. Det började med att jag läste en till synes tråkig bok som hette TEOMANI ORSAKEN TILL STRESS jag lovar att om du lånar den på bibblan kommer du inte att bli besviken. Min dotter på 14 år hade nytta av den då hon mkt självkritiserande redan då.


Just medvetenheten om att du tänker illa om dig själv är ju ett första steg. Det man inte vet kan man aldrig hantera. SEn är det såklart sorgligt att upptäcka hur illa man gör sig själv. Men ändå. Har man en sten i skon gör det ont. innan du förstår att det går att ta ut stenen kan du inte bli av med smärtan. kram!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons