Forum Depression och ångest


Var kan man få hjälp?

Jag hittade just till det här forumet och blev väldigt glad att få någonstans att ventilera med andra i samma situation som mig.

Jag började må dåligt för snart två år sedan kort efter att jag träffat min nuvarande sambo som också var mitt första förhållande.

Jag har väldigt stora problem med min självkänsla och känner mig fruktansvärt misslyckad som person. Under i princip två års tid har tankar om hur dålig jag är ständigt cirkulerat i mitt huvud.

Utåt sätt verkar förmodligen det mesta ganska bra. Har en trevlig och fin sambo, har bra utbildning, okej jobb och okej med pengar. Har ingen tidigare bakgrund av depression eller liknande utan har alltid varit en glad och ambitiös tjej.

Nu tycks nästan ingenting göra mig glad och jag tycker mig ha provat nästa allt. Har ätit fem olika mediciner varav fyra gjorde mig radikalt sämre. Den femte (venlafaxin) har hjälpt något men är fortfarande svajig och har fått många tråkiga biverkningar av medicinen.

Tilläggas kan att jag lider av allvarliga pms besvär (som också tillkom för två år sedan). Det gör att jag två veckor varje månad lider av ångest och häftiga gråtattacker. Min livslust vid denna tid är i princip lika med noll.

Har gått och pratat med kurator och psykolog ett 20 tal gånger men kan inte säga att det hjälpt mig alls. Har träffat 6-7 allmänläkare och gynekologer men den enda hjälp jag fått är nya mediciner utskrivna. Mediciner som i de flesta fall fått mig att må mycket sämre.

Har försökt testa att lägga om min kost för att hålla blodsockret på jämn nivå och garantera tillförsel av vitaminer och mineraler. Har slutat dricka alkohol och äter aldrig godis eller snabbmat. Äter tillskott av magnesium, B-vitamin, D-vitamin samt multivitaminer enligt rekommendation för pms. Det verkar dock inte ha någon större effekt.

Har testat massor av naturpreparat mot pms och depression, bland annat johannesört, munkpeppar, nattljusolja, rosenrot, femal balans mm men inget tycks hjälpa.

Känner mig totalt uppgiven och ännu mer värdelös eftersom inget jag gör hjälper mig i rätt riktning. Får känslan av att sjukvården bara tror att jag hittar på och ingen verkar riktigt ta mig på allvar förutom min sambo. Han ser hur jag gråter och vet att inget han säger "går in" eftersom jag bara tror på min egen sanning om att vara värdelös och fulast och äckligast i världen.

Ursäkta för mitt röriga inlägg, jag känner bara ett så stort behov av att få det ur mig.

Om någon har något tips att ge eller någon uppmuntrande tanke att skänka mig så skulle jag bli väldigt tacksam!

Har ingen nåt tips att komma med?
Jag är så himla ledsen och skulle verkligen behöva någon att prata med ;(


Läs boken "Kaos i kvinnohjärnan" av Mia Lundin. Där står allt om hormonella problem och hur du gör. Kolla också här: http://hormoni.se/
Strunta i svensk sjukvård, de kan ingenting om hormonella obalanser, de kommer bara vilja ge dig ppiller som ger dig ännu mer hormonella störningar.
Alt. sök dig till en läkare i kinesisk medicin, kinesolog eller duktig näringsterapeut. Gör det, verkligen.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons