Forum Depression & ångest


Forumtråd: vågar jag ta Litium

Hej, 

Jag är en kille på 31 år som lever med paniksyndrom sedan 10år tillbaka. Paniken har tagit över min kropp och 2019 var ett rent helvete. Jag blev tillslut inlagd i december och efter det har ångesten bara kommit tillbaka.
Jag vaknar med att det "stritter" i armar och ben och jag känner ett tryck över bröstet. Jag hamnar i gråt varje dag nu. 
Jag tycker inte synd om mig själv och jag tränar och går till jobbet (hemifrån nu som tur är).

Ångesten har tagit över så pass mycket att jag funderar starkt på att ta mitt liv nu.
Jag har fått mediciner i form av Cymbalta (120mg), Lamictal (200mg), mirtazapin, fluanxol och nu vill läkaren sätta in även Litium. Jag är rädd för alla dessa mediciner nu och jag undrar om någon har testat Litium tillsammans med någon annan medicin. Har det hjälpt och vad är era erfarenheter? 
Fluanxol fick jag 0,5mg av och jag mådde bättre i två veckor. Sedan kom allt tillbaka. Vi höjde dosen till 1mg och jag mådde bättre i 2 veckor. Nu ligger jag på 2,5mg och läkaren vill höja till 3mg. Vad tror ni om allt detta? Vågar jag sätta till Litium?

Det hjälper lite när jag tar sobril. men är rädd att bli beroende av den så vågar bara ta den 2ggr i veckan.

Jag är rädd för mitt liv nu och vill verkligen inte bli inlagd igen. Då tror jag att jag faktiskt tar mitt liv. Även om jag älskar mina nära och kära och egentligen inte vill detta. Jag klarar inte av att hantera min dagliga ständiga ångest som leder till 3-4 gråtattacker varje dag. 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons