Forum Depression och ångest


Vad ska jag ta mig till?

Jag har haft konstant ångest i fyra veckor.
Mitt vanliga tillstånd är ngt dystymiliknande. Det kan jag kontrollera. Men fyra veckor med svår ångest och livsleda är nästan omöjligt att stå ut med.
Jag har haft kontakt med psyk för många år sedan men dom kunde inte hjälpa mig.
Nu skulle jag behöva ångestdämp men antar att det inte bara är att ringa VC och få det utan utredning. 
Jag vet inte hur jag ska stå ut.

Hej!
Det är nästan faktiskt så lätt att ringa vc, be om en tid, komma och prata och få antidepressiva utskrivna. Dock brukar de vilja skicka en remiss till psyket också så att man kanske får komma och träffa en samtalsterapeut. Man kan ha oturen att få en läkare som (rätt ut sagt) är en idiot tyvärr. De finns överallt. Men två av mina bröder, min mamma, jag själv, min pappa och min sambo (herregud vilket deprimerande gäng vi är!) har fått komma till vc på bara några dagar och där berättat om vårt mående. Berätta precis hur du känner. Ge gärna exempel. Ta med dig någon familjemedlem eller vän om det känns tryggare. Min familj har alltid blivit otroligt bra bemötta på vc. Dock hade sambon otur och fick en lärarvikarie som sa: "men om du mår dåligt ska du ju inte komma hit. Då får du ju åka till Piva (psykakuten). Jag kan skriva en remiss dit om du vill men den tar nog minst en månad i alla fall. Känner du att du behöver ta ditt liv innan dess får du ju läggas in.". Det var den "hjälp" han fick av vc. Därför jag alltid har med mig någon av mina käresta som kan stötta mig om jag skulle råka få ett praktarsle. Men de brukar verkligen vara underbara och du har rätt till att få hjälp! Du ska inte behöva må som du gör, det är bara att kräva hjälp och du ska ha hjälp nu. Genast!


För mig är det inte så lätt.
vi har en erkänt dålig VC och jag klarar inte att möta ngn som gör naer av mig eller som inte förstår.


Du kan närsomhelst byta VC. Gå in på vilken VC som helst och säg att du vill registrera sig där. Förklara hur du mår och hör efter om du kan få en tid till läkare redan innan omregistreringen är klar.
Annars rekommenderar jag akutpsyk. Där finns kunnig och bra personal och du får hjälp direkt.
Det är fruktansvärt att bli behandlad som att man hittar på ångest, men ge inte upp! Det finns fina människor inom vården som vill hjälpa till! Det gäller att hitta dessa personer.
Får jag fråga vilken stad du bor i?


Bor inte i en stad utan i en riktig håla. Närmaste stad där jag hör till är Arvika.( Värmland)


säjer nog som lisa du kan byta till en annan vc om du tycker det är jobbigt förklara hur du mår o att du vill ha hjälp att komma till psyk igen har själv ångest så jag vet hur jobbigt det är annars har du ju akutpsyk o det brukar vara professionell personal som jobbar där
du ska ju inte behöva ha sån ångest tycker inte heller att du ska ge upp för det finns hjälp att få


Du har rätt som patient att kräva att du vill ha antidepressiva medel. Kom ihåg att du som patient har rätt till det, inte skickas till en psykiater. Jag är uppvuxen i en läkarfamilj och de gillar ej de här med psykiatrer

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons