Forum Depression & ångest


Vad ska jag säga?

till läkaren att jag ångrar mig och inte vill äta medicin? ( fast han skrev ut sist och jag hämtade ut dom) ? men nu känner jag ju mig ganska lugn och avstängd eftersom jag är hemma. Jag vet att det skulle kännas lättare om jag får flytta och KBT hjälp eller få veta snart vad de kommer fram till på ptp psykolog utredningen. Sen är jag ju mottaglig för hjälp, bara det att det är jobbigt att GÅ UT bland folk just nu. Men hemma känns det rätt okej, visst jag har inte roligt, men känner mig ganska lugn hemma. Sen är det ju sommar också...och då blir ju allt värre.

Säg till läkaren att du inte har börjat med medicinen och förklara varför du inte vill ta dem. PS! Antidepp är inte bara mot depression utan också för olika ångesttillstånd såsom panikångest, GAD, social fobi etc. Se i fass. Seroxat är ett SSRI såsom sertralin och citalopram. Kopierat från fass: Seroxat används vid behandling av vuxna med depression och/eller ångesttillstånd. De ångesttillstånd som Seroxat används vid är: tvångssyndrom (upprepande tvångstankar med okontrollerbart beteende), paniksyndrom (attacker av panikångest, inklusive de som uppstår vid agorafobi, dvs rädsla för öppna platser), social fobi (rädsla för eller undvikande av sociala situationer), posttraumatiskt stressyndrom (ångest efter en traumatisk upplevelse) samt generaliserad ångest (allmän svår ångest eller oro).


okej tack. Hmm låter som att jag behöver medicin, men jag undrar om jag kanske kan på hjälp ur det där via samtal t.ex. KBT, självhjälpsböcker?


Oftast är en kombination av medicin OCH samtal det bästa. De säger att man ej kan genomföra en terapi nämligen om man är mkt depp. Eller det försvårar den ia f. Kram


jo han förklarade dte indag, men jag känner inte att jag bara har depression. Jag vill ju förändras..men inte gneom medicin. Jag tycker att jag är mottaglig, men vet att det är mycket jobb som man måste göra. kram

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons