Forum Depression & ångest


Vad ska jag göra för att hjälpa????

En lång historia kort,,, Min sambo lider av en depression och ingenting hjälper,,, han har medicin, samtals terapi,,, hur ska man som anhörig kunna göra ngt?? står vid sidan av och vet varken ut eller in,,, Försöker med allt jag kan tänka mig,, men ingeting har nån effekt,, i måndags tog vi beslutet att flytta isär ett tag då jag håller på att klappa ihop av utmattning och uppgivenhet,,, känns såå fruktansvärt! Älskar ju min sambo mer än något!! Vill ju vara ett stöd och hjälp. Men hur ska man vara stark när vetskapen om att jag å vår son inte är tillräckliga för att få honom att må bra? Han har haft panikångest många år och för 4 år sen vart han ut för en otäck olycka på jobbet vilket resulterade i en hand amoutatio,,, vilket nog utlöste deressionen,,, Någon som har några tips???

Ser att ingen kommenterat, så jag vill skriva några rader... Det är ju svårt som utomstående att veta vad just din sambo skulle må bättre av. Du skriver att han har medicin, terapi.. kanske får detta ändå honom att må bättre än han skulle gjort utan? Men du verkar inte se det som tillräckliga åtgärder i hans situation? Vad tror du själv skulle få honom att må bättre? Du själv verkar tycka att du inte orkar med er nuvarande situation, det är förståeligt. Det är ju så svårt att räcka till... och du vill säkert din sambos bästa samtidigt som du ser din egen begränsning. Ibland gör man prioriteringar i livet som strider mot ens etiska inställning o det är svåra tunga val man får göra ibland. Vad är bäst? Det är svårt... Ni har en son, och självklart behöver du även fokusera på er sons bästa... och ditt eget bästa, hur mycket du själv orkar med. Kanske behöver du själv också nån slags samtalsstöd som anhörig? Du älskar din sambo, men du känner att du inte räcker till... och du är inte den som ska behöva ta största ansvaret, det ska vården göra. Så kanske kan vården stötta även dig på nåt sätt i detta? jag hoppas på det bästa för din sambo, dig själv och er son. Förlåt mig om mitt svar kanske inte ger lösningar på ert problem, men vill ändå visa att jag bryr mig... Kram och lycka till med allt!


Hejsan! Det du kan göra är nog att läsa på så mycket som möjligt om sjukdomen. Hur han har det psykiskt. Det kan jag, som deprimerad, känna att anhöriga inte förstår. Och det är inte så konstigt om man själv inte varit i den situationen. Men ju mer du lär dig om det ju större förståelse kan du nog få. Försök tänka ut vad din sambo tyckte om att göra innan sjukdomen började. Försök få honom att göra lite av det varje dag, för att sen utöka det. Det betyder säkert mycket för din sambo att du bara finns där och stöttar, men som Okallu skrev, så kanske du också behöver stöd och hjälp för att orka stötta honom. Viktigt är också att du hittar på saker som ger dig glädje. Göra saker för din egen skull. Kanske träffa väninnor eller hitta på något kul med sonen. Hoppas ni kan få hjälp att gå vidare. Kram

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons