Forum Depression och ångest


vad menade ptp psykologen?

Min ptp psykolog sa att det är lättare att bota Borderline än fobisk personlighetsstörning. varför då? blev rädd av att hon sa det :/ nu har jag fler diagnoser tydligen..social fobi, depression, GAD ångest..,,men ändå. Någon som vet varför? Ni som har någon sk personlighetsstörning ( tycker störning är så fult) Hur får ni hjälp? har ni blivit bättre? kommer ni bli helt fri från det? vägrar förstå ordet störning...begriper inte. Och vad är en "normal" personlighet egentligen? FINNS DET NÅGON MÄNNISKA SOM ÄR NORMAL HELT PROBLEMFRI?? antingen om det gäller fysikst eller psykiskt? eller egenskap? suck...

Tror att hon menade att för boderline finns det framtagna behandlingsmetoder som man vet funkar bra vid boderline medan i andra fall har man inte hitta ngn bra metod för att behandla. Det forskars mer om boderline eftersom det är fler som drabbas av det.


okej men det låter ju som att vi utan borderline t.ex. fobisk inte kan bli botade.


Alla människor kan mer eller mindre ha de egenskaper som en person som fått en diagnos med störning. Skillnaden är bara frekvensen o omfattningen av beteendet. är det så mkt så personliga relationer skadas, problem med arbete osv då är det mer ett problem än en normal företeelse. Man kan bota vissa störningar o endel växer bort med åldern tex Bordeline. Vissa kan inte botas, men de är få. Genom terapi kan många mildras.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons