Forum Depression och ångest


vad lider ni av?

Jag är nyfiken på vad ni lider av? hur upptäckte ni det? har ni fått en diagnos? blir man frisk? Jag känner igen flera av symptomer på olika psykiska sjukdomar. Först nu har jag lagt märke till det, har förnekat förut. Men hur vet jag om det verkligen är så, om det är allvarligt eller om allt handlar om min depression, låga självkänsla, blyghet osv som gått i överstyr och tärt på mitt psyke?? Har något med barndomen att göra? när jag tänker efter så känner jag igen en del tecken som jag har nu, som jag hade då. jag har inte fått en diagnos, går just nu bara hos en skötare men har egentligen inte berättat allt för henne för har inte tänkt efter ordentligt. hur vet man vad man lider av?? jag orkar inte..känner mig inte frisk och normal. Har egentligen inte gjort det på längre, men kanske har förnekat det och trott det var tillälligt. Eller beror det på att jag åldrats (bara 22 i och för sig) och kanske påväg att hitta mig själv?? jag förstår ingeting! Det är tack vare ND här som skriver att jag behöver KBT som jag börjat fundera över om jag kanske är sjukare än jag trott.

okej tack för ditt svar. Nu förstår jag bättre hur jag ska gå till väga tror jag. Kramar


någon mer som vill berätta?


Jag lider av en kronisk depression (dystymi) och det som fungerar bäst på mig är medicin (SSRI).


Jag har äntligen efter flera år med återkommande depressioner med mängder av sjukskrivningar till följ, fått min diagnos. Hamnade tillslut på rehab för utredning och träffade både läkare, sjukgymnaster och psykolog och efter 1 månads utredning har jag nu fått en diagnos.. Jag lider av ptsd och är utbränd och går nu 3 ggr i veckan hos arbetsterapeut,sjukgymnast och psykolog. samt får antidepp. Förhoppningen är väl att jag ska bli frisk igen om nåt halvår ungefär. Nu lider jag ju inte av depression i den bemärkelsen utan min depp är ett symtom i mina diagnoser. Och även om jag just nu i skrivande stund känner mig fullkomligt utmattad (trots att jag inte gjort något förrutom tagit en kort promenad idag) att jag bara vill lägga mig och gråta och det känns som jag aldrig kommer att bli frisk igen.Så försöker jag tro att jag en dag bli helt frisk :)


Jag led av dystymi (kronisk depression). Fick diagnosen förra året efter att ha varit sjuk länge utan att vara fullt medveten om det. Till slut (?) fick jag sjukdomen på fall genom en kombination av medicin (Citalopram), samtal med den person som berördes mest (hon är läkare, vilket underlättade) och egna initiativ.


jag har ahft deprresioner i många år o för några år sen fick jag diagnosen bipolär alltså mano depp men många läkare ställer felaktiga diagnoser eller oxå bara för att fk ligger i med en diagnos så det behöver inte vara att man har en sjukdom utan man kan må dåligt av olika anledningar o man kan ju själv gå ut på nätet o läsa /kram


Jag har borderline, eller emotionellt instabil personlighetsstörning som det ska kallas. Samt lite varierade ångesttillstånd, såsom panikattacker. Har haft flera depressioner och är mer eller mindre kroniskt deprimerad. Har ätit SSRI i flera år.


blandad ångest- och depressionstillstånd. sedan misstänker läkarna att ja har borderline och/eller bipolär sjukdom. ja har panikångest, går ständigt omkring i ett töcken av ångest/oro, och är manisk. äter ungefär 4 olika mediciner men totalt ungefär 12 piller per dag. plus min vid behov, som ja förtillfället mer lr mindre måste ta maxdos av varje dag (3ggr). ja ska på utredning, men den har inte påbörjats än, så än så länge går ja bara på samtal hos en kurator o träffar min läkare ungefär var tredje månad... livet är såå underbart


Jag har diagnosen depression, ev manodepression o generalliserad ångest Ja, hur ja märkte det-va inte svårt-ja blev totalt personlighetsförändrad. Såg allt svart både mej andra, o livet i stort. gråtfärdig hela tiden fruktansvärt ledsen. Ångesten märker jag av fjärilarna o klumpen i magen o hjärklappningen o därtill obehagskänslorna. Hade hunnnit haft flera depper innan ja sökte hjälp, men tyckte inte medicien hjälpte så tog det 5 år innan ja sökte igen o då hjälpte det o ja började terapi åxå. Har man depp o ångest-blir det så starkt o påtagligt därför så det går inte att missa man mår dåligt iaf, men hjälp med vad för dåligt mående kanske man behöver. jag förstod ja hade det ändå, finns ju böcker osv. Har alltid varit änglsigt lagd, men min första ångest attack hade ja när ja va 9-år sedan kom det tillbax i högstadiet (prestationsångest inför betygen) O sedan när ja flytta hemifrån. (bli ensam o klara allt själv) Diagnos fick ja sent, först när ja uppsökt psykolog. (men ej det manodepressiva, det har ja fått först senare år av en läkare) Visst fick ju prova antidepp medicin 5 år innan, men hade ingen diagnos om depp på papper då.


jag lider av ångest och schizofreni


jag arh bipolär sjd om upptäcktes då jag låg inlagd sist. ocd fick jag på vuxenpsyk nyss. på o ångest fick jag diagnos på då jag låg inlagd -93


Jag har depression orsakat av en personlig kris. Men man undrar hur det kan hålla i sig i åratal...har gått över 3 år nu. Livet är upp och ner i perioder. Jag har lärt mig en massa om mig själv, hoppas nu få ett mer socialt liv och något vettigt att göra. Självklart påverkas man av uppväxt och tidigare livsöden. Jag tror det bara blev för mycket för mig. Kramar till alla där ute!


har mycket bra erfarenhet av KBT, lyckades lindra min OCD till en nivå då jag kan hantera det, då det inte längre utgör ett hinder för studier och arbete (samt ätande, städande, ja... vardagen!). Jag har diagnoserna OCD, depression och generaliserad ångest. mådde helt okej under ett drygt år fram till ett par månader sedan. finner nu att det börjar bli sämre igen, ingen rolig upptäckt då mina depressioner är så förlamande, utslitande och kväver livslusten väldigt mycket.


Lättare å räkna upp det ja inte lider av istället.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons