Forum Depression och ångest


Vad gör jag nu?

Hej! Jag har varit sjukskriven på 100 % sen februari -07 pga depression, ångest, panikattacker, social fobi, ätstörning, själskadebeteende, migrän m.m. Innan dess har jag varit sjukskriven 50 och 25 % under två år. I mitten av maj fick jag ett nytt sjukintyg av min läkare på psykmottagningen, vilket sträcker sig till den sista augusti -08. Han skrev även ett intyg till Försäkringskassan om att jag inte skulle kunna komma tillbaka till arbetet på två år. (Vet inte vad detta var för intyg. Kan det vara för sjukpenning? Det har jag haft ett intyg tidigare under ett år på 50 %, tror jag, vilket gått ut nu). Blev kallad till möte med Globenhälsans läkare och hon sa att hon skulle hjälp mig med mina probem... Fick sedan träffa en hälsoutvecklare, vilken talade om för mig att mitt arbete var min största tillgång eftersom jag tycker om min chef och mina arbetskamrater... Efter dessa totalt två timmar hade vi ett samtal med arbetsgivaren och Försäkringskassan i måndags där det beslutades att jag ska börja arbeta 25 % om två veckor! Om jag inte klarar av det, vi har avstämmningsmöte en månad senare, så tvingas jag säga upp mig. Jag är helt förstörd!! Jag har en fruktansvärd ångest, gråter, skär mig och har självmordstankar. Jag klarar inte av att kämpa längre. Läkaren sa till mig att bara jag börjar jobba igen så kommer jag att må bättre... att jag är frisk, och bara behöver rycka upp mig! Jag bad om att få träffa en psykolog, men det sa hon att det behövde jag nog inte, men en mentor en gång i månaden vore nog en bra idé! Men det bestämdes inget om det. De fullkomligt körde över mig och psykmottagningens läkare. Så vad gör jag nu??! Finns det något jag KAN göra?! Kan man överklaga? Hur gör man i så fall då? För jag klarar verkligen inte av att arbeta som jag mår nu, varken på min nuvarande arbetsplats eller någon annnanstans. Så ledsen för att det blev så himla långt...

det din läkare på psykmottagningen skrev om att du inte skulle kunna jobba på två år skrev h*n för att du skulle kunna få sjukersättning under denna tiden men det verkar som om fk o de andra kört över det. kan du inte prata med din psykläkare igen o höra vad h*n kan göra för dig. du måste också tydligt klargöra dina egna känslor o att du verkligen inte kan jobba. lycka till. kram


Mår man inte dåligt innan så blir det ännu sämre. Det bästa är att få till stånd ett möte med försäkringskassa, psykdoktor, företagshälsovården. HAr du någon vettig person som kan stötta dig i detta? Blir så arg, Ge inte upp. Du kanske kan jobba så småning om och då börjar man med arbetsträning där du inte har några prestationskrav. Skriv gärna i din dagbok så kan du få fortsatt stöd här. Ge inte upp nu!


Mår man inte dåligt innan så blir det ännu sämre. Det bästa är att få till stånd ett möte med försäkringskassa, psykdoktor, företagshälsovården. HAr du någon vettig person som kan stötta dig i detta? Blir så arg, Ge inte upp. Du kanske kan jobba så småning om och då börjar man med arbetsträning där du inte har några prestationskrav. Skriv gärna i din dagbok så kan du få fortsatt stöd här. Ge inte upp nu!


Är du med i facket? Ta hjälp av dem isåfall angående ditt jobb och hot om uppsägning. Säg inte upp dig själv för att försäkringskassan och arbetsgivaren säger det... hör med facket om reglerna där först. Läkaren har antagligen gjort en LOH (läkarutlåtande om hälsotillstånd) eftersom läkaren säger att du inte kan arbeta på två år... LOH görs vid prövning om sjukersättning. Så var det i mitt fall. Konstigt att en läkare gjort en sån först och sen är det möte om arbete på 25%... verkar ju verkligen konstigt... Det du kan göra i nuläget är att eftersom det beslutats på möte att du ska arbeta 25% är att du sjukskriver dig från ditt arbete, eventuellt går dit först och sen går hem därifrån om det är ohållbart. Jag vet inte om du håller med om det där, att din arbetsplats är en bra plats för dig och att du trivs med dem där... låter ju iallafall fint om det är så. Kanske omvandla arbete 25% till arbetsträning först och främst? Då kan man ju komma och gå efter måendet under den perioden arbetsträningen pågår... Vet inte om mina rader är till nån nytta... Lycka till med allt iallafall!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons