Forum Depression och ångest


Vad är det med mig?

Hej Jag vet att många skyller på en depression när de mår dåligt. Men jag börjar fundera på om jag faktiskt har det. Sedan en tid tillbaka har mitt liv rasat. Min pappa har lämnat familjen för en annan kvinna, skolan (jag går i sista klassen i gymnasiet) går otroligt dålig, jag har tappat en vän, blivit syndabocken i alla strider som pågått, även i hemmet. Jag har helt tappat orken för allt, speciellt skolan. Jag har många vänner, festar mycket, och borde trivas men allt känns helt fel. Jag vill bara flytta tillbaka till mitt barndomshem! Jag har även slutat äta tillräckligt, jag både vill och vill inte gå ner i vikt, jag vet att jag redan är ganska smal men det känns som att livet skulle bli meningsfullare om jag åtminstone skulle lyckas med att gå ner några kilon. Om jag försöker äta mår jag bara illa och spyr. Utåt håller jag en sorts mask, för jag vill inte att någon ska se hur dålig jag är. Men när jag kommer hem från skolan och vännerna känns det som att jag bara vill dö, jag bryter samman helt och hållet inombords. Jag vet inte om det är en depression jag har, eller vad det är. Jag har heller ingen aning om vad jag ska göra åt mitt liv, så snälla hjälp mig!

Prata med någon psyk jour och ta hjälp från det hållet. Lycka till och som jag sagt till många fler på detta forum, låt det inte gå för långt. det kanske inte börjar som en stor depresion men det du beskriver är kanske en början till en. Lycka till mvh skajrim


Det är tufft när föräldrar separerar. Jag tycker du ska ta kontakt med skolans kurator direkt. Viktigt att du får hjälp snabbt. Kram!


Det finns kanske nån ungdomsmottagning i din kommun du kan ta kontakt med, där de har kuratorer man får prata med? Prata med nån om hur du mår, nån professionell. Det hjälper... Lycka till, hoppas du får börja må bättre snart så du orkar fullfölja din skolgång. Kram!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons