Forum Depression och ångest


utan läkemedel?

jag undrar så mycket om antidepressiva.Om man med diagnosen bipolär kan lära sig leva utan medecin,vid perioder man mår bra eller måste man äta dom i förebyggande syfte iallfall.Jag vet att jag dippar ner så fort jag slutar.

jag är bipolär o jag har fått lära mig att man aldrig ska äta antidepp utan att äta en stämningsstabiliserare som tex laimctal/lamigtigen, litium etc för då kan antideppet trigga fram en mani. jag har också fått lära mig att aldrig sluta med stämningstabiliserare utan äta den livet ut.


Jag har nyligen fått diagnosen bipolär, men jag har sedan under 2,5 år tagit SSRI och det ska jag fortsätta att göra för att jag inte skall bli deprimerad som jag ändå blir 4-5 gånger per år. När jag för ca 2, 5 år sedan började med SSRI trodde jag att det bara skulle bli under en kort period men ju längre tiden har gått så förstår jag mer och mer att jag inte klara mej utan mediciner, utan dem skulle jag nog inte leva idag. Efter att ha fått diagnosen bipolär tar jag Sertralin 100 mg (SSRI), Lamictal 100 mg x 2 (stämningsstabiliserande), Seroquel Depot 300 mg (neuroleptika/antipsykotika) för att jag inte ska bli för uppåt och olika benzo vid behov. Tyvärr är en bipolaritet en obotligsjukdom som man får lära sig att leva med medhjälp av mediciner och stöd. Vad jag vet så brukar man inte klara sig utan mediciner. Men det kan ju självklart variera

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons