Forum Depression och ångest


Undrar?

Jag vet att vissa saker ger mer oro en nödvändigt, men måste ändå skriva något om det. Jag har varit med om en hel del skumma saker de senaste tre månaderna av mitt liv. Det senaste året har mycket hänt i mitt liv, mormor gick bort, min pojkvän flyttade från mig, och min pappa gick omkring med en mindre hjärtinfarkt men hann in i tid. Ungefär tre månader sen fick jag en yrsel anfall och typ svårt att beskriva, men hjärtklappning, stickningar i hela kroppen och upplevde svårare att andas? Jag gick med det till läkaren och de skickade mig till lungröntgen som visade diskreta spår av bronkit, blodproverna som tagit vilket är socker, blodfetter, kolestol, samt värden och infektioner. Allt var bra förutom att jag hade lite låg kolestrol låg på 0,9 läkaren sa till mig att det medicinerar vi inte utan du ska mortionera mer och äta bättre mat vid fasta tider? Trots dessa prover, och utlåtanden så fortsätter yrseln återkomma och ibland kliar det över hela kroppen, jag har svårt att sova och hjärtklappning kan återkomma mitt i natten, ute bland folk jag kan till och med bli svettig, observera att man tog ekg och det visade inga speciellt konstiga ljud utan normala.

Bara en läkare kan ge definitiva,medicinska råd men rent amatörmässigt Om jag satt i samma sits skulle jag gå till en allmänläkare och beskriva symptomen och berätta allt,eventuellt skriva ut texten så jag har en minneslapp. Det verkar ganska troligt att du lider av ångest/ångestattacker men du kan alltid fråga om ny provtagning och undersökning för att verkligen vara 100% och lugna din oro vilket är positivt oavsett. Om proverna visar att du är fysiskt frisk så är det ju lugnande i sig! Utöver det skulle jag fråga om att få testa en snabbverkande ångestdämpande för att se om det kan lindra attackerna. Om detta funkar och inget är fysiskt fel så kan det vara läge att ordna med en samtalskontakt/psykolog eftersom lugnande medel bara är temporära. Förutom allt detta ska du veta att om det är ångestattacker så är det inte farligt och antagligen är även dom temporära, med tanke på allt du gått igenom.


Tackar ja har varit hos läkaren tre ggr och två olika båda gav samma svar och typ att de inte kunde hitta mer en den lilla rodnaden på bronkit, jag har där emot fått höra om kristallsjukan vilket drabbar främst kvinnor tydligen men även män, man kan få yrsel i värsta fall ramla och det sitter i balansen, det medicinerar man inte heller tydligen, hur som helst jag måste ju tro på vad två läkare sagt om prover etc, där emot förstår jag att ångesten blir påtagligare i såna här fall.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons