Forum Depression & ångest


Testosteronbrist

Hej, jag hoppas detta är rätt forum, då depression är en av de värsta symtomen... Jag är rätt säker på att jag lider av testosteronbrist, även fast jag bara är 20 år. Jag har gynecomasti (inte värst svår, men det syns. Jag har bland annat fått kommentarer "det ser ut som en 12åring som just håller på att få bröst" och "du har stora bröst, vill du prova min BH" det sistnämnda av en tjej som höll på att bli min flickvän, fast efter det uttalandet, även om det inte var illa menat, så slutade jag träffa henne). Jag lider även av depression, känner mig värdelös och det känns som jag vill gråta flera gånger per dag även fast det inte kommer några tårar. Detta håller på 1-3 veckor, varefter det har uppehåll i 3-4 veckor. Jag känner mig också trött i princip varje dag, även fast jag får 7-9 timmar sömn per natt. Min fråga är då, vad ska jag göra? Bör jag vända mig till min vårdcentral och berätta om symptomen? Kommer de med högsta sannolikhet att testa mig för testosteronbrist? Om jag har det, kommer jag få läkemedel för det? Om de inte vill testa mig, kan jag betala testen själv, och ifall jag skulle ha testosteronbrist, kommer jag få läkemedel utskrivet? Tack på förhand.

absolut kontakta din vc snarast.jag är ingen expert men det är självklart att du skall när du lider så som du beskriver.kramis


bröst av gynecomasti är ganska lättopererat, gå till vc och begär remiss till plastikkirurg. Det botar kanske inte depressionen men jag kan slå vad om att du mår betydligt bättre efteråt.


Tack så mycket för svaren. Jo, det vore väldigt skönt att bli av med gyno. Jag var till vårdcentralen för ungefär två år sedan angående det. Då fick jag svaret att det inte syntes väl nog, fast jag kanske inte uttryckte att jag mådde så dåligt av det som jag gör. Jag får göra ett nytt försök.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons