Forum Depression & ångest


Tänkvärt

Fått detta av okänd författare Tänk att alla saker som man gör, valde man att göra. För vi har alltid ett val.... Ibland är valen svåra ibland lite lättare, men du väljer själv..... Tänk dig att det finns en bank som varje morgon sätter in 86 400 kronor på ditt konto. Det är inget fel. Insättningarna är lagliga och korrekt gjorda av en otroligt rik välgörare. Men banken överför inte pengarna till nästa dag. Varenda natt blir alla pengar som du inte använt den dagen borttagna från ditt konto. Vad skulle du göra i ett sådant tillfälle? Självklart hade du använt alla pengarna den dagen de sattes in på ditt konto, dag efter dag. Och det roliga är att alla har vi ett sådant konto! Men det är inte pengar som sätts in på ditt konto eftersom namnet på kontot är TID. Varje dag blir du utrustad med 86 400 sekunder. Varje natt försvinner all den tid du inte utnyttjat. Ingenting blir överfört till nästa dag och du kan aldrig använda något i förskott. Varenda dag startas ett nytt konto för dig. Varenda natt försvinner obrukad tid. Om du inte utnyttjar dagens insättning så är det enbart ditt val. Det finns ingen väg tillbaka. Du kan inte övertrassera kontot i morgon! Du måste leva i nuet och förbruka dagens insättning. Investera tiden smart så att du får bästa möjliga avkastning i form av hälsa, lycka och framgång. Lev medans du LEVER, för du är död i en evighet....

Fina ord. :) Och tänkvärda. Önskar jag kunde leva efter den metoden. *Kramar om*


För mig blir det där stress och prestationsångest. Så man ska ha dåligt samvete för att man sover bort TID. Och varje dag ska utnyttjas till max. Nej det är den stressen som knäckt mig. Living one day at a time, taking my time.


Ja, nu använde jag lite tid till att läsa det du skrivit rugglan, det var väl värd tid. Tack för ditt inlägg här, ja det var tänkvärt... Kram vännen min!


Jag håller med Dig i det Du skriver. Livet blir outhärdligt om man skall försöka utnyttja varje minut av sin tid. Jag låter ofta tiden bara rinna iväg utan att uträtta något speciellt. Och jag har inget dåligt samvete på grund av detta.


herre gud vad hemskt vågar inte tänka på mitt konto.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons