Forum Depression och ångest


tänker på min andning

Eftersom du drabbats av ångest och depression så hör nog tankarna om andningen ihop med din ångest. Låter som det blivit en sorts tvångstanke. Har du berättat om det här för någon? Även om ångesten och rädslan är verklig,så finns det ingen fara alls med din andning, det är bara tankarna som spökar. Tycker du borde berätta för någon, och be om hjälp. Det här är precis en sån sak som en psykolog kan hjälpa med. :) Självmord är absolut inte en lösning.. dina föräldrar eller skolan kan hjälpa med att kontakta någon som kan hjälpa dig få bort tankarna och oron. Och om du får självmordstankar tycker jag du borde säga till om det med, om inte till dina föräldrar så till en kurator/sjuksyster/lärare på skolan eller en psykolog. Det är vanligare än man tror att ha sådana tankar,de flesta får det nån gång under livet.

tack för ditt svar! ähm.. jag går till psykolog en gång i veckan och har gjort ett bra tag nu. jag berättar allt för henne om mina tankar och känslor men hon gör inget särskilt åt det. det där med andningen tvekar och tvivlar hon bara på och säger" nå, du får försöka tänka på annat" och det är precis vad jag gör! finns ingen hjälp och klarar inte dethär själv. har försökt för länge och har inte kommit ur tänkesättet på det :( buuhu....


Det är låsningar i tvångstankar. Försök att inte ens tänka att "nu ska jag sluta tänka" Distrahera dig med genom att "göra" något inte försöka tänka. Känner igen det här mycket. Tvångstankar är vanliga. Det går att likna vid psykosliknande tillstånd som är väldigt jobbiga men det går oftast att få bukt med själv. Hade/har själv tvångstankar. Alla har tvångtankar till viss del men det är extra jobbiga i tonåren när man är så självmedveten och går runt och tänker på sig själv hela tiden. Man blir medveten om hur annorlunda man tänkte och hur självfokuserad man var, när man mognar psykiskt och fysiskt i senare 20- 30 års åldern. Är man också deprimerad kan det bli riktigt jobbigt eftersom tvångstankar och ångest kommer av och förstärks av depressionen. Jag tycke du ska gå till en OCD specialist, utöver din psykolog och få riktig terapi och jobba med.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons