Forum Depression och ångest


Svälja mat

För några veckor sen så när jag åt mat, kött och potatis, sås och sallad, tomat och gurka, så när jag svalde så brukar det i bland kännas som det åker väldigt sakta och är obehagligt men brukar då ta vatten och då brukar det åka ner, men denna gång åkte vattnet tillbaka ur munnen efter jag svalt vattnet, blev så tre gånger jag drack, var obehagligt och visste inte vad jag skulle göra men tillslut så måste maten åkt ner efter jag hosta.
Så nu är jag rädd att de ska bli så fler gånger, så vill inte/vågar inte äta så mycket/ofta.
Jag undrar vad det var som hände när det blev så att det kändes som maten satt fast och vattnet inte gick att svälja ner utan att det kom ju upp efter jag svalt på en gång, sen känns det som en hinna på vänstra sidan i halsen och i bland som slem som inte försvinner utan känns bara värre när jag hostar, harklar, i bland känns det som en klump i halsen (aldrig känt förut) och när jag sväljer så känns det i bland som det är nått i halsen, känns även som någon stryper mig i bland, jätteobehagligt.
Är det inbillning eller kan det vara nått? Varför åker maten sakta i bland när man äter och var det farligt det som hände mig?Tacksam för svar. Är även väldigt spänd i musklerna, ont i halsen i bland o svider, och en känsla bakom vänstra örat, och torr i halsen.
Brukar åka ner i halsen sakta mest när jag äter ris, kött, bröd men har alltid åkt ner hyfsat snabbt med vatten men inte denna gång då var det som maten satt fast i matstrupen och vattnet inte ville ta ner det.
Någon som vart med om liknande?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons