Forum Depression och ångest


Sömnsvårigheter efter avslutad SSRI?

Hej!
Jag undrar om det är några som haft svårigheter med sömnen efter avslutad Citaloprambehandling (eller annan SSRI-behandling) samt hur länge det kvarstod?
Jag använde Citalopram 30mg under ca 2 års tid och avslutade behandlingen för ca två veckor sedan efter flera månaders gradvis nedtrappning, där de sista tre veckorna var 10 mg varannan dag och sedan avslut helt. Självklart hade jag flera utsättningssymtom men det är ju inte konstigt. Däremot tycks min förmåga till insomning nu vara "helt borta" flera nätter i veckan. Det påminner om känslan när man slutat med sömntabletter och sedan skall försöka somna utan dem. Som om mekanismen i hjärnan för att släcka ned den, saknas. Jag känner ingen sömntrötthet, gäspar inte, blir inte dåsig och ligger bara där klarvaken.
Jag har inte ökad ångest eller stress, grubblar inte på något och kan inte finna någon annan orsak till att sömnen uteblir. Medan jag gick på medicin somnade jag i regel inom 10 minuter. Innan jag började medicinera hade jag sömnsvårigheter ibland, men inte av denna karaktär. Känner någon igen sig?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons