Forum Depression och ångest


Snälla hjälp!!

Hej! Skrev ett tidigare inlägg gällande GAD & panikångest, trodde att det fanns många som lider av svåra depressioner och panikångest så jag vädjade om råd. Mitt liv hänger på en skir tråd och jag mår fruktansvärt dåligt, självmordstankar finns ständigt närvarande men på något sätt så har jag lyckats att hålla huvudet över ytan...men hur länge. Psykvården i Karlstad är urusel och det finns bara olika stafettläkare att få tag på. Dessa tjänar fina pengar men få verkar engagerande. Fastän jag är lite drygt 40 så har mina föräldrar tagit hand om spillrorna av mig de senaste åren. Provat en massa läkemedel & inte hittat rätt. Oftast har de medfött så stora biverkningar som varit så fruktansvärt besvärande så att det inte gått. Senast Sertralin som gav otroligt mycket svettningar och kraftig viktuppgång, detta var döden för mig då jag sen ett par år äntligen tagit mig ur en långvarig ätstörning. Ska på onsdag 23/9-15 träffa en läkare jag endast träffat en gång, hon tryckte då ned mig så jag knappt orkade ta mig hem.  Snälla, önskar råd och tips om läkemdel helst de som ej har så svåra biverkningar!! Undrar hur Voxra fungerar? Jag har även oerhörda sömnproblem, haft det i 25 års tid. Snälla jag vädjar om råd och tips!!
Nisha (Nilla72)
 
 

Det som fungerar för mig (depression, panikångest, borderline) är cymbalta men man kan få biverkningar, det får man nog av de flesta läkemedel tyvärr..
Sedan finns venlafaxin också.
Har själv haft sertralin och de flesta andra men cymbalta och venlafaxin går inte att jämföra med sertralin, citalopram och alla andra liknande.

Vid som min väldigt kraftiga panikångest är det bara benzodiazepiner som fungerar, de tar inte bort allt men topparna blir mindre.
Men har även gått KBT för att lära mig vad som händer i hjärnan vid en attack samt fått lära mig varför man reagerar som man gör och hur jag genom andningen får tillbaka kontrollen igen.
Det tar tid och jag är långt ifrån klar men jag är på väg!

Ang sömnen har jag inget att säga om..
Äter imovane nu, 1st 5mg tablett och 1st 7.5 mg varje kväll och somnar väldigt sällan..

Hoppas det var till någon hjälp och hoppas du mår bättre snart!!


(Tillägg) Fluanxol, mirtazapin, buspiron, lyrica, lamotrigin, effexor, iktorivil, klomipramin, theralen, xanor, oxascand, haldol, lergigan, propavan, sobril, circadin, seroquel, nozinan, flunitrazepam..?
Mediciner jag kan komma på just nu som skulle kunna hjälpa.
Men allt beror på vilka doser och vissa fungerar jätte bra ihop för vissa och andra inte.
Tar tid att testa sig fram plus att det krävs en läkare som är villig att bolla idéer och testa sig fram..
Det är ett helvete att hitta en sån läkare dock..


Jag fick Voxra utskrivet, 150 mg. Den är ganska ny och ska inte ge så mycket biverkningar. Mest är jag ju rädd för viktuppgång. Har man haft kraftiga ätstörningar större delen av mitt liv, är nu 43, så vore det en mardröm om jag får kraftig viktuppgång... När jag åt sertralin i drygt två år så gick jag upp nästan 10 kg!! Utan att äta mer eller trycka i mig godis.
Vet ni lite om Voxra, snälla skriv.
Nisha/nilla


Vet inget om voxra men vet att de två sämsta medicinerna är sertralin (typ cipralex) och zoloft är de två sämsta jäkla medicinerna som finns. Fattar inte att de ens får vara kvar på marknaden. Hoppas voxra hjälper dig bättre


https://www.flashback.org/t1086917p3

Kollar alltid upp allt på denna sida.
Där får man veta hur olika personer reagerat, både positivt och negativt.
Man kan få tips på kombinationer.
Länken ovan är bara om just medicinen, men om du tex googlar: flashback GAD voxra
Kan du säkert hitta mer specifikt för din problematik.
Jag vet inte jätte mycket om just GAD men upplever panikångest dagligen, men för mig hjälper stesolid.
Men det är ju en attack inte en hel dag det handlar om.
Kan du inte kombinera voxran med tex stående (att du tar den varje dag i förebyggande syfte) iktorivil (ångest dämpande) och samtidigt har stesolid eller xanor vid behov?
Vad gäller ätstörningar, skulle du gå upp av en medicin och din läkare vet din tidigare problematik kan du inte få utskrivet xenical då?
Det är typ den enda lagliga bantnings tabletten på recept vad jag kan minnas iaf?

Skriv gärna om du vet att något inte funkar så ska jag försöka tänka ut någon annan blandning ist!

Tack förresten för tipset med voxra, ska precis byta medicin och tänkte motvilligt välja venlafaxin trotts biverkningarna.
Älskade cymbalta men fick tillslut ge upp dom pga svettningar som om jag konstant brann!!
Men voxra ska jag absolut ge en chans efter att ha läst länken ovan!

Hoppas du fick ut något av mina idéer :)
Kram!!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons