Forum Depression & ångest


Forumtråd: Sluta med Mirtazapin?

Hej! Jag behöver lite hjälp med att sluta med mina mirtazapin pga av att jag ej får nån respons av min läkare. Han tycker att jag ska fortsättta, förstår inte varför jag vill sluta. Ville inte äns börja med tabletter men efter månaders övertalande gick jag md på det, det är de största misstag jag gjort. Jag har ätigt dem i ca 1 år nu (30mg per/kväll), men känner att jag vill kunna leva utan tabletter så vill sluta!!!! Har börjat att ta en halv tablett dvs 15mg per kväll känner redan mig allmänt nere och har fått 2 anfall till ångest attacker. Hur ska ja göra? Vill verkligen sluta.... Hoppas på många svar Mvh Fiffi

Vill inte din nuvarande läkare hjälpa dig så byt läkare!! Inte bra att på egen hand sluta för tvärt med mediciner!! Hoppas det går bra för dig!! Kramar


Ok tack!!


Ja, om du absolut vill sluta så håller jag med sandström, men om du får tillbaka ångest mm så förstår jag inte varför du VILL sluta??? Jag skule hellre må bra. Kram sofia


varför ska du sluta om dom hjälper dig?? varför ha ångest och oro i onödan bara för att du vill vara tablettfri?? det är inget fel att äta medeciner om man mår bättre av det du är ingen sämre människa för det. jag har ätit mina i 12 år nu och jag kommer aldrig sluta för jag vägrar må dålig om jag inte behöver det när det finns hjälp i form av tabletter.


Jag slutade äta mirtazapin för ca ett år sedan, har satt in dem nu igen men det är pga nya saker. Min läkare rådde mig då att börja med att ta en halv tablett under en v för att sen sluta helt, för att man mår dåligt under tiden man trappar ur, precis som du beskriver, det är inget farligt o går över då "abstinensen" gått över, jag slutade tvärt istället för att trappa ner o det var tuffa v, men det gick över. Tycker inte att du skall sluta utan att samråda med läkare samt se till att du har ett bra stöd runt dig under tiden du trappar ur medicinen.


Hej Mirre-71!! Den största anledningen att jag vill sluta är att jag vill kunna må bra utan tabletter, kunna dricka o kunna skaffa barn. Jag mår riktigt bra av dem eller tror att det är pga av tabletterna, för när jag försökte sluta mådde jag värre än innan jag började.


Hej ickis!! Tack för ditt svar. Jag ska nog försöka trappa ner igen men de va riktigt jobbigt sist ja prövade,men ska försöka få tag på en psykolog o ha under tiden så kanske de går bättre.


Hej Fiffi, tycker absolut du ska sluta om din intuition säger dig det. Men innan du gör det köp Peter Wilhelmssons bok Näringsmedicinsk uppslagsbok! Ta kontakt med en näringsterapeut som kan rådgöra dig! genom rätt kost kan man återställa signalsubstansernas balanser, serotonin, noradrenalin, dopamin, GABA, adrenalin etc. Det finns naturliga preparat. Jag var själv självmordsbenägen trots att jag tog Mirtazapin. De hjälpte inledningsvis men inte efter tre år. Efter två månader med höga doser d-vitamin, B-komplex, magnesium samt specifika preparat för respektive signalsubstans som jag hade brist på är jag inte längre deprimerad och trappar ner Mirtazapin utan värre symtom en livliga mardrömmar. Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons