Forum Depression och ångest


Skillnad mellan depression och manodepressiv

Hejsan Jag skulle vilja ha lite hjälp. Det är så att jag skriver ett arbete om Bipolär sjukdom. Men kan inte hitta fakta om skillnaden mellan att vara depressiv och manodepressiv. Är det någon som kan hjälpa mig med information eller dela med er om egna erfarenheter ? Har också en fråga till Er som har fått diagnosen Bipolär, kan ni själva känna när ni är inne i det olika faserna ? Depression/Manisk. Tack snälla för er hjälp ! MVH Iza

Så som jag uppfattat det (det är t.om möjligt att jag är manodepressiv själv) så är till huvudsakliga del att när man är manodepressiv har man också maniska perioder mellan de depressiva perioderna, dvs i maniska perioder är man istället väldigt uppåt, tror starkt på sig själv (skulle kalla det att tro man är oövervinnerlig), satsar på idéer man får, och är ganska motstt till depressiv - man tror att man kan det mesta istället för att nedvärdera sig själv och känna sig värdelös som vid depression. Man är helt enkelt manisk dessa perioder. Kanske på gränsen till psykotisk. Dessa maniska perioder förekommer väl troligtvis inte vid depressionsdiagnoser.


Tack för dit svar ! :) Jo jag kom på det själv sen att det e ju klart den maniska biten som urskiljer det olika sjukdomarna.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons