Forum Depression & ångest


Forumtråd: sjukersättningar?!

varför är det så tyst om dom nya reglerna som kommer införas i sjukförsäkringen fom 1 juli 2008? det står inget i tidningarna det tas inte upp i tv och det finns inga disskusioner här fast vi är många som kommer att drabbas hårt av detta. tidsbegränsad sjukersättning kommer tas bort och vi som är glada att kunna jobba någonting kan se oss i stjärnorna att känna någon glädje över det. utan nu gäller det bara jobba till varje pris att gå upp i hel tjänst eller bli av med jobbet och sök soc med allt vad det innebär. sälja villan sälja bilen länsa ungarnas konton sen, kanske sen får jag hjälp. nej fy faan det kommer gå åt helvete med mitt liv iallafall. jag kan idag jobba 50% av min 75% tjäns och jag har kämpat länge för det med många bakslag men det kommer inte räcka för herr regering och försäkringskassan det är allt eller inget som gäller. så synd för oss då som trodde vi hade lyckats en del i arbetslivet iallafall. för gärna en disskution här för jag vill läsa vad ni tycker.

putt upp!


är det verkligen ingen som vill disskutera det här?? eller stoppar ni huvudet i sanden och låsas att det inte kommer att ske?? jag bara undrar för ingen tycks ju tycka eller tänka nått om något som är viktigt för oss sjukskrivna


Jag såg ditt inlägg först nu och jag är inte insatt i de förändringar som kommer att ske alls... Har bara hört lite ryktesvägen... är det de tillfälliga sjukersättningarna som ska bort? Eller hur är det med det? Jag vet inte alls... Men försämringar verkar det bli överlag tycker jag det verkar som... hårdare tag... fler som ska slussas ut mot socialen vad gäller både arbetslösa och sjuka verkar det som... eller har jag fattat fel?


det som kommer att gälla är att alla inklusive helt förtidspansionerade ska prövas mot arbetsmarknaden igen. först på din arbetsplats och funkar inte det blir det någon annan arbetsplats och du kan bli av med ditt jobb om du inte kan återkomma på full tjänst igen. du får max vara sjukskriven i 550 dagar räknas av redan pågående sjukskrivning. den tidsbegränsade sjukersättningen ska bort så det är antingen jobbar du din ordinarie tjänst eller också får du vända dig till soc. så betydligt hårdare krav är på gång.


:s det där lät ju inget vidare alls... usch. Jag ska ha möte med jobbet, fk och läkaren i augusti... hm då ska alltså lagen ha kommit vid det laget då... Jag har tillfällig sjukersättning 75% t o m januari -09... hm... undrar om de tänker riva upp den nu då? Jag ska nog ta och kolla med min fk-handläggare om det, innan mötet... så jag är lite beredd på vad som kommer att sägas då.


tidsbegränsande sjukpenning som har gått igenom före 1 juli 08 kommer inte att rivas upp men det lommer bara gälla den tid man har fått avtalat. själv sitter jag och väntar på att försäkringskassan ska höra av sig men det tänker dom nog inte göra så att jag kan få tidsbegränsat före 1 juli tyvärr.


I mitt fall hade vi möte i oktober -06 och jag fick min tillfälliga sjukersättning fr o m maj - 07. Alltså drygt ett halvår innan det beslutades. Vid mötet frågade fk-handläggaren min läkare om han bedömde att mitt tillstånd skulle bestå minst ett år, ja svarade han då... och tyvärr måste jag ju säga att han hade rätt... men får se framöver om jag orkar upp i tid, lite iallafall :-) Kanske... hoppas... jobbar ju bara 25% nu, vill orka minst halvtid. Hoppas ditt hinner in före lagen träder i kraft nu då... jag håller tummarna. Kram!


http://www.lotidningen.se/?id_site=8&id_item=13759 Det är förjäkligt på många sätt. Men vad nu kommunerna försöker och göra och trycka på i sin tur är väl frågan. Hoppas att det blir en upplukring av detta på nått sätt, för det kommer annars att vara många människor med familjer som slås ut.


Åh tack för länken.. där kunde jag läsa lite till. Ja det låter ju inte som nåt särskilt bra förslag inte... hm... men som jag förstod det har det inte gått igenom än iallafall...


Ja nästa val hinner ju vara före år 2012, så vi får hoppas på en bättre demokratisk ledning i Sverige i framtiden.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons