Forum Depression & ångest


Forumtråd: Sju sorters kakor, då och nu.

När jag var liten skulle det alltid finnas sju sorters kakor när det kom gäster på kaffe. Det var då det. Idag kan man fråga sig vilka sorters kakor som smakar bra. Vad tycker du ?

tror ju konceptet med småkakor har försvunnit lite..tycker oftare att det är "sju sorters bakverk" det handlar om...någon småkaka, någon mjuk kaka, nåt kladdigt, nån chessecake kanske...mer mixat . hallongrottor är väl en klassiker som aldrig är fel...och vaniljfyllda hjärtan *mums*


Vaniljdrömmar :-P En klar favorit bland kakorna för mej!


Utmärkt. Nu när ideén är väckt så får du väl lägga ut recepten också. Alla kan ju inte baka nuförtiden. Goda traditioner får bevaras.


Låter väldigt gott. Hur många får man äta åtgången ?


Det var väl att det inte vara så gott om plats i boendet förr i tiden. Compact living och små saker. Jag bor bor på flerfalt större yta än för fyrtio år sedan och det gör troligen de flesta andra också. Det kanska ser futtigt ut med småkakor. En tårta är ju alltid en tårta.


hahah ja så kan det vara kanske. eller så har vi lärt oss att moffa i oss klart "värre" saker än småkakor.. småkakorna kanske försvann lite tillsammans med fina kaffeservisen å silverskedarna? med kaffemuggarna och latteglasen kom "gigantocookies" och jättemuffins... finska pinnar... mandelformar... schackrutekakor rödkantskakor mmmmmmm.....


Det är sant att s.k. välfärd innebär större kakor och ibland jättemodeller av t.ex. chokladmuffins. Om badrumsvågen visar samma värde går det bra med lite större kakor.


Mördegskakor med sylt i mmm


hahaha ja det är ju sant förståss. men å andra sidan kan man vara smal men ändå ha dåliga värden... min svåger e smal som en tandpetare och "kan stoppa i sig vad som helst", men det framkom vid tillfälle att hans kolesterolvärden var skyyyhöga, så han blev satt på diet!


Det låter gott och är tydligen en klassiker.


De där med glasyr och strössel kommer jag ihåg från olika bagerier runt 1960. Det håller på att bli en nostalgi tripp.


Perfekt ! Jag känner igen både kakan som sådan och hur den bakades. Lätt och bra recept. Nu kan vi snart ordna en intern tävling också.


Ja de är ju förrädiskt goda :-P jag nöjer mej aldrig med en -)


Jag kom att tänka på kokostoppar, de är goda :-)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons