Forum Depression och ångest


sertralin : min upplevelse och resa samt biverkningar.

Hej hej på er här kommer min historia!

Jag har ätit sertralin i ca 11år, lider av panikångest adhd och depression , fyller 30 nästa år och har under dessa perioder haft det både bra och ett rent helvette.
Jag har aldrig haft EN speciell läkare ,utan har hoppat mellan massa olika hela tiden.
Ingen har uppmanat mig att sluta med sertralinet utom en läkare och enbart han har gett mig rådet att även ta det väldigt lugnt med alkoholen.( har provat sluta en gång men fallit tillbax).

Jag har haft doser från 50 upp till 200mg dagligen, ligger nu på 100mg.
Är just nu i en väldigt nyttig men svår och jobbig period i livet där jag blivit lämnad av tjejen jag älskar och bott ihop med i 3 år, i ihopp om att släppa detta dystra har jag försökt att gå ut och roa mig med vänner och fester vilket istället blivit pannkaka av allt.

Jag har nu äntligen mognat som person ,min adhd har lugnat sig och jag har nu insett att jag absolut inte ska inta alkohol då jag äter ssri.

Minnesluckor , bakfylla från helvetet, ångest som varar i en vecka och jobb på detta ,har blivit en ond cirkel där jag utan vetskap inte fattat att min medicin i kombination med alkohol gjort mig stundtals till en människa som inte minns vad han sagt eller gjort, där mitt rätta jag på vardagarna får brottas med ångesten och konsekvenser av detta som jag ibland ställt till med fast jag i grunden bara ville ha kul som alla mina vänner.

Jag har inte skadat någon fysiskt men satt mig själv i otroligt dumma situationer pga detta..

Mitt råd till er som äter ssri, ta det otroligt lugnt med alkoholen även om ni tror er veta vad ni tål och vad som funkar för er så kan det, som i mitt fall bara slå fel en dag och det var inte jag beredd på.

Att gå från en social trevlig och ordentlig kille med mycket kontakter till en impulsiv snurrig social men kaxig /tyken kille är ett kontrast jag inte vill se i mitt liv längre.
Folk i min omgivning som ser mig på vardagarna som en glad o positiv person förstår inte mina problem.

Nu går det mot nya tider och jag vet av egen erfarenhet att i perioder när jag sköter kost,sömn och träning och inte drack något på ett tag mådde precis som jag alltid borde göra , så till er som pendlar mellan depression och lycka är detta receptet för att komma ur träsket.

Rutiner i träning BRA KOST och bra sömn med eller utan ssri och framförallt utan alkohol gör oss lite känsligare människor stabila ,kreativa och ger oss livsglädjen vi förtjänar.

Jag skriver detta till er som läser nu för jag tror att just detta är svårt att påminnas om i den gråa vardagen med jobb motgångar och annat, framför allt för oss som är lite svagare i psyket och behöver ett ljus i mörkret!

Jag är själv nu i starten av allt det nya och känner att detta blir min tid nu, en tid där jag får glänsa och där JAG bestämmer över mitt liv och inte min ångest eller alkoholen som gör att jag backar 5 steg när jag gått 3steg framåt.

Dela gärna era upplevelser och tips i kommentarsfältet !

Annons
Annons
Annons