Forum Depression och ångest


Seroquel gav stora biverkningar

Blev ord. Seroquel för 2 mån. sedan. Slutade sjävmant med risk för utsättningssymp., men tog den risken eftersom biverkningarna var så pass neg. Biverkningar enorm trötthet, känsla av feber, stela och ömma muskler, nästäppa, ökad aptit med kraftig viktuppgång, mardrömmar, värk i leder och muskler,dimsyn. Det var framförallt tröttheten som gjorde att jag inte orkade med att ta mig för nästan något samt viktuppgången som fick mig att sluta. Kände att jag bara inte klare av att komma ut ur min depr. gnm. denna med. som inaktiverade mig totalt! Blev ord. denna i 300mg till kvällen. Tid. tagit Fluoxetin 60 mg med gott resultat mot depression, men inte lika bra mot ångest. Dessutom har jag lite humörsvängningar som då kan föranleda vissa till att tro att jag är lite bipolär. Nu återgå till Fluoxetin med Sobril vid behov mot ångest. 5 mg. Har någon liknade upplevelser av ovan. Vad anser ni om denna med.? Kanske bra för många, men för mig ett riktigt rävgift som näst intill fick mig att ge upp! Allt gott /J

Har ätit seroquel & ökade endast i vikt. Har även ätit fluoxetin & även där endast viktökning. Tur att du har sobril iaf. På nätets fass står många biverkningar som har stämt in på mig (är inte hypokondriker)


Tack för ditt svar! Vad tråkigt att även du har haft dessa biverkningar. Däremot fungerade Fluoxetin för mig förutom att det inte bet på ångesten, men däremot blev jag betydligt bättre i depressionen. Dessutom ingen viktuppgång. Gick faktiskt ner istället efter ha tagit Paroxetin(vet ej om det blev rätt stavat). Efter nu varit utan Seroquel sedan i lördags börjar jag vakna tillbak till lvet även om det är jobbigt. Men livet är jobbigt Har du någon annan medicin och eller terapi som hjälper dig, ? Hoppas det och ge inte upp.


jag lider tyvärr av dystymi som det inte finns nåt bot på än, ätit antideppressiva i flera år tills vi för 4 år sen kom fram till diagnosen dystymi. Vid det här laget börjar jag bli desperat...


Hej jag fick samma medicin som du och fick höga hjärtslag och andningsbesvär. Gick på aukuten för detta Dem sa sluta med den.Nu tar jag inget och mår jätte bra. Läste under fass För bivärkan och det stämde under seroquel.Läkarna har vårt för astma och andningsbesvär och tror att det är psykiska besvär.Det beror på vilken läkare man träffar.


Det är verkar som om alla får biverkn. av denna med.! Själv mår jag så fantasiskt mycket bättre nu efter att ha slutat med Seroquel för 8 dagar sedan. Verkar som om Fluoxetin redan börjat verka, men det kan det rimligen inte.


Jag har ätit seroquel i drygt 1 år. Det första jag märkte var ju viktökningen. Och serouquel höjer ju blodsockret, blodfetterna samt aptiten, så det är ju inte konstigt. Jag kände att jag var jättesugen på mat, fast jag precis ätit. Detta kunde jag väl stå ut med, har börjat träna så har gått ner lite igen, men den värsta biverkningen var sexuell upphetsning. Det står i bipacksedeln (har även läst om det på nätet) att en biverkning är ihållande och smärtsam erektion, och jag fick samma, fast som tjej...jättejobbigt och obehagligt! Har nu slutat på eget bevåg sedan en vecka tillbaka, och mår redan lite bättre (trots utsättningssymptom). Skönt också att få ner blodsockernivåerna, har diabetes i släkten. Hoppas att jag ska få må bra i framtiden ändå, gillar egentligen inte att äta medicin överhuvudtaget.


Som en mardröm...
Hur kan medicinen få tillåtas?
Enorm trötthet, hungerkänslor, restless legs, viktuppgång, depressioner, mardrömmar och suicidbeteende...
Skriver från sjukhussängen!!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons