Forum Depression och ångest


RESPEKT OCH HÄNSYN

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& vad betyder orden respekt o hänsyn för just dig?

Respekt för mig är att ingen avsikligt sårar eller gör mig illa. Häner för ofta. Varför mår vi dåligt, kanske pga brist på respekt. Har förstått att om man mår psykiskt dåligt har människor svårt att visa respekt. Ta dig i kragen osv. Hänsyn tycker jag är att bry sig se till en annans behov och göra vad man kan för den personen. Ser en jättebrist på det, tycker bara samhället blir hårdare o hårdare. Var finns solidariteten, omhändertagandet. Man kan undra! Kram


Ska sova på saken.... godnattkram....


Respekt är att visa hänsyn o vara medveten om andra människors känslor och integritet. Att även om man tkr olika respektera den personens åsikter. Och att när ngn säger "stopp, ja orkar inte mer!" Sluta. Hänsyn..de går in lite i varann tkr jag, men kanske är en mer aktiv form av repekt. Att försöka vara en medmänniska var man än är o vem man än är med, att aktivt jobba med sina fördomar, ifrågasätta dem o ompröva om det går, att försöka tänka sej in i hur andra kan tänka o känna o att alltid rannsaka sej själv ärligt om man får kritik. Att respektera andras gränser o integritet och att hjälpa dem som är svagare än en själv. Lite så.


det kom ju från rätt käft, följ dina ord, ska du se att du oxå får respekt,,


Respekt för mej är att acceptera olika människors känslor och tyckande. Samma sak med hänsyn. Samtidigt måste man få ha kvar sin rätt till egna åsikter och tyckande utan att för den skull såra och vara elak. Ibland sårar man säkert men då tror jag det är pga att man verkligen känner att man har rätt och vill få personen ifråga att verkligen tänka till lite själv. Man kan inte alltid respektera olika människors åsikter. Då skulle världen bli trist. Olika infallsvinklar är bra och utvecklande.


Hänsyn är för mig att låta mitt eget tyckande och kännande stå tillbaka för någon annans ibland. Att inte låta mitt ego gå före någon annans varenda gång. Hänsyn är att lyfta blicken och se att andra människor också har behov, att se att dom också är människor som är värda att älska och respektera. Respekt är närbesläktat med hänsyn. Man visar tveklöst hänsyn till den man respekterar (sen visar man hänsyn till betydligt fler än dom man respekterar). Det är en sorts platonisk kärlek eller näst intill beundran, som grundar sig på erfarenheten att den här personen vet vad h*n pratar om. Jag respekterar nog främst människor med gedigen livserfarenhet.


Respekt för mig betyder att man inte bryter gränser eller trampar över gränsen och att man respekterar när någon har fått nog och inte går över styr. Att man respekterar att andra har sina åsikter men man kan även föra en diskussion som inte behöver leda till att man blir så hiskeligt arg på varandra utan att man ser på varandras åsikter med öppna ögon och inte försöker tvinga i någon något som den inte tror på. Att man inte gör intrång på andras liv när de inte vill ha med någon att göra och att man även förstår det och inte fortsätter. Att man inte trackaserar någon eller lämnar ut person uppgifter eller privata händelser på nätet utan lov eller för att man vill hämnas på någon. Att man sköter sig själv men att man hjälper andra när de ber om det. Att man inte lägger sig i sådant som man inte har att göra med. Att man ser till att de man bryr sig om har det bra och att man ringer eller hör av sig även om den man bryr sig om inte ringt på länge eller hört av sig på länge. Att man visar för de man bryr sig om att man alltid finns där oavsett vad som sker eller vad dem man bryr sig om råkar ut för. Om någon man bryr sig om gör något fruktansvärt så är det viktigt att man finns där det är ju någon man håller kär även om man gör något dumt. Så man inte tar avstånd och lämnar personen i fråga alldeles ensam och övergiven. Att man inte struntar i sina vänner för man orkar inte eller tänker att vi hös väl någon gång. Att man är mot andra som man sj vill bli behandlad. Och om man gör något otrevligt mot någon en längre tid och sedan kommer det till den som gjort något att man då inte får skadeglädje utan tänker rationellt att det är trist att det ska behöva gå så långt att denne sj drabbas för man vet sj att det var en jobbig period. Att man förstår att ND är främst till för att man ska få må bra, bli stöttad och höra andras berättelser om hur de klarar av vardagen och inget lunarstorm där man ställer till med tjaffs i onödan eller är elak mot de som mår dåligt här. Att man kan förstå att alla som har ND kanske inte är så bra på att ge kommentarer till andra utan behöver bara få kommentarer tills kraften och orken kommer tillbaka. Och inte tro att vilken lat person som bara tar och tar. Allt tar sin tid och vi behöver varandra. Visa respekt och hänsyn så får man lite värme och glädje i det som annars är så tungt och trist. Kram


Respekt är något som man bör visa alla, men alla förtjänar det inte alltid... jag har mött människor som beter sig respektlöst mot mig och det sårar. De ansåg väl att jag inte förtjänade det då... möjligen... Då kan man istället ta hänsyn till att en person är inte som jag... att visa hänsyn till dem man inte respekterar är det minsta man kan begära... Människor som är goda inombords förtjänar all min respekt o hänsyn, de som inte vill andra illa. Men när människor beter sig respektlöst mot mig blir jag anti tillbaka... då kan jag inte vända andra kinden till. Tyvärr... jag är inte så genomgod. Då kan jag börja kriga, för att jag vill ha respekt för mina åsikter och min synvinkel på saker o ting. Som man bemöter andra blir man bemött har jag märkt... och vissa kommer jag helt enkelt inte överens med. Det mest respektfulla i sådana situationer är att inte ens överhuvudtaget interagera med varandra... gå skilda vägar. Jag tror inte på att man kan komma överens med alla i livet. Då är det av hänsyn o respekt jag drar mig ur relationer... adjöss o goodbye liksom... Men människor jag gillar och trivs med försöker jag visa hänsyn och respekt för. Hela tiden! För det är så jag vill bli bemött själv... Ja typ så, känns de orden för mig, respekt o hänsyn.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons