Forum Depression och ångest


Remeron...Hjälp!

Jag har fått utskrivet remeron, 30 mg. Men nu har jag läst så mycket neg, mest om viktökning, så jag vet inte om jag törs börja.Jag har redan gått upp ca 15 kilo sista åren när jag ätit fontex och lamictal. Finns det nåt positivt med remeron???

Hej Jessica. Jag har tidigare ätit Remeron och jag gick inte upp i vikt av den. Detta är emellertid högst individuellt och man brukar ange att ca 20-30 procent drabbas av viktökning. Den enda biverkan jag fick var en ganska jobbig trötthet, och intensiva mardrömmar men detta avtog efter en tid. I övrigt upplevde jag inga av de jobbiga biverkningar (främst kraftig ångestförstärkningen) som de SSRI medel jag ätit gav upphov till. Men detta är som sagt högst individuellt och jag tycker du ska pröva Remeron. Hungerkänslorna brukar vara värst någon timme efter att man tagit medicinen, så det kan vara en god ide att ta dom på kvällen innan man går och lägger sig. Lycka till!


Viktökning verkar vara mer regel än undantag med Remeron. Jag gick nog upp 15 kilo :-(. Fördelen är att man sover gott på den och den hjälpte faktiskt mot deppen. Nu äter jag inte den längre.


Jag gick upp kanske 3 kilo o sen slutade det. Åt dem ett tag, men de funkade inte mot depp för mig, så jag bytte efter ett tag. Jag sov väldigt bra när jag åt remeron = man slipper ett ytterligare piller mot sovproblem. Minns att jag fick väldigt levande drömmar i början, men de försvann efter någon vecka. Nu minns jag inte exakt, men remeron tillhör ju en annan grupp mediciner än Flexoid (eller vad det nu heter), så får man dem är det av någon särskild nledning som passar just dig. Jag tycker du ska prova, o skulle du börja gå upp så mycket att du mår dåligt av det så är det ju bara att byta. Försök! /sofia

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons