Forum Depression & ångest


rädd för att bli frisk?

jag har mått dåligt, känt mig nere från och till så länge jag kan minnas. nu i höst blev det värre och jag sökte hjälp hos vårdcentralen som nu skickat mig till en kurator och fick reda på att jag har en lättare depression. nu pratar hon om hur jag tänker, på vilket sätt eftersom jag har en massa negativa tankar, kan komma att tänka på något roligt eller någon jag tycker om men då vänds det genast till något negavtivt i mitt huvud "ja, men.. " eller "men han/hon tycker nog inte om mig.." (kanske lite dåliga exempel) jag känner mig vädligt ofta nere, orolig och rädd. och nu är jag rädd för att börja tänka positivt, som hon vill. det är svårt att förklara men jag är liksom rädd för att må bra, för detta har varit en del av mig så himla länge. men jag vill ju samtidigt må bra, vara glad, som de flesta andra! men känner mig lite som en alkoholist som inte vågar vara nykter. fast jag vågar inte vara glad, eller nöjd. är det någon annan som känner så här? eller är jag bara helt galen?

Tror inte att du är ensam om dom tankarna...jag brukar säga att det är en del av min identitet och det betyder hur märkligt det än låter så innebär det på det sättet MIN trygghet och min VARDAG. Att ändra sitt tankesätt och tankar är inget som man kan göra på beställning , varken från sig själv och från andra. Men det har ju inte med att göra att man inte vill må bra och inte kämpar för att komma dit men det är ju lätt att det missförstås som det.


Samma här,förstår dig fullständigt jag har levt med detta sedan jag var 14år och rädd blir man så hjärtat vill hoppa ur en. Så du är inte ensam!


Hej.Jag är övertygad om,att det är enormt viktigt att gå till botten med problemet.Först ett tips:terapeut.När man inser varför och hur man tänker och mår som man gör,kan förändringar skapas.Du är värd att må bra.Att känna glädje,lust och vilja/våga.Tankar och rädslor skall inte styra oss och våra Liv-möjligheter och livskvalite!Man kan även ha vitamin/mineralbrist.Att fatta beslutet att man vill må bra,ger inget utan att man aggerar.Kognetiv eller annat,men något.Lycka till,du har allt att vinna!Ett steg-framåt,är en bra början!


Du är inte galen,har man mått dåligt under lång tid så tar det lång tid att känna att man vågar vara glad igen,det kan ibland ske successivt att man känner glädje nån dag i veckan,sen kanske man vågar känna glädje mer och mer.


Hej Du är absolut inte ensam. Att alla tankar vänds till negativ hör ju ihop med just depression. Så jag du är alltså helt normal just nu eftersom du har en depression. Kuratorn verkar vara utbilda i något som heter KBT. (Kognitiv Beteende terapi) Vilket anses vara den bästa sorten mot just depression. Själv fick jag en djup depp i dec 2005 och blev nog inte bra förräns hösten 2007. Men eftersom jag har astma och tar en hel del medicin vars biverkningar blan d annat är depp så åker jag neråt emellanåt. Och då tänker man just så där negativt! Hur lång tid det kommer att ta för dig att bli frisk vet jag självklart inte - jag var nog lite för långsam. Hoppas du kan gå och prata med din Kurator - men det tar nog ett tag att bli odeprimerad. Och jag tror inte du är rädd för att bli frisk - du mår bara inte tillräckligt bra för att kunna vända tankarna på rätt sätt - men det kommer säkert att komma. Att acceptera att man mår dåligt är också en del i tillfrisknandet. Det kommer att gå bra ska du se - men det kan ta ett tag


Deprition är bara en infart inom att hamna in om psykvården. Kort och konkret! Hällsningar: scannercicret .

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons