Forum Depression & ångest


Panikångets

Hej ! jag har fått panik ångest tror jag. och enligt min kurator och läkare samt skolsköterska var det det. allt började med att jag fick en extrem attack när jag satt på bussen till skolan och det var helt totalt kaos jag fick panik! pulsen var sky hög och jag blev helt konstig i kroppen och tankarna var jätte skärmade och hela kroppen kändes obekväm , stressad och extrem oro hade jag att jag skulle dö o allt sånt.. tiden gick och jag fick ett till sånt starkt anfall. sen dess fick jag inget mer.. men problemet är att jag känner fortfarande av "oron" i kroppen nästan hela tiden.. och det är så obekvämt man kan inte riktigt slappna av och man tänker mer och mer på det och det blir rena kaos! =/ men ibland så känns det riktigt bra då känns det som om jag är levande på något sätt. men ibland så slår det helt plötsligt om och det blir jobbigt höger puls o allt sånt skit. =/ mina föräldrar tycker inte att jag ska använda medicin.. det tycker inte jag heller efter jag har hört att vissa personer mår extra dåligt och det kan vara svårt att hitta rätt dos/ "märke på medicinen".. men i andra hand så har jag hört vilka positiva resultat andra har fått o det känns ju bra.. grejen är att .. någon som känner igen det som jag har gått igenom har tips eller något annat förslag skriv!

Hej Japp det är panikångest, sådär har jag också.. Jag klarar inte av att åka buss, stå i kö i affären mm.. Många säger att KBT är bra, har själv provat och jag blev då av med min panikångest men fick efter några år tillbaks den tyvärr.. Det kan ju vara värt att prova KBT eftersom du inte vill äta medicin..


Är det peanikångest om man undviker människor och ofta mår bättre ensam.När jag träffar människor , när jag är ute på stan,handlar får jag klappningar och blir rädd och vill bara försvinna.Mår bäst när jag lägger mig.Blir yr,kan inte koncentrera mig.Svettas, äter mycket sött,propar i mig när jag får saåna symptom. Får sådana symptom när jag kommer in i ett stökigt rum med.Då måste jag städa och när det är rent blir ångesten mildare.Detta hindrar mig att leva normalt.Jag vill läsa,gå ut,mycket, men den här känslan jag får tvingar mig att avskärmas från alla andra. Ibland när det är föräldrarmöte hittar jag på och säger att min dötter är sjuk bara för att slippa. Snälla vad ska jag göra.? Detta fick jag nu när jag själv har blivit förälder. Min far har scizofreni, och har växt upp med hans sjukdom. Han var rädd för allt.har aldrig jobbat. Kan detta vara nåt efrtligt. mvh


okej!, KBT det är en sorts medicin alltså ?


Ja du blåbär det är troligen panikångest,jag känner igen mig.När man upplevt en så stark panikattack är det lätt att man går och väntar på att få en ny attack kallas förväntansångest har jag lärt mig genom åren.Dom som inte har upplevt detta vet inte hur det känns man tror att man ska dö.Ibland måste det till medicin för att orka antidepressiva jag kallar det flytvästpiller.Man mår extra dåligt i början av behandlingen men det går oftast över när kroppen vänjer sig vid medicinen.Även KBT är värt att prova.Ha en fin påsk!


Hej poparice panikångest låter det som,sök proffshjälp!Samtalsterapi kanske medicin eller KBT.Du behöver nog få prata om detta med personal på psyk eftersom din pappa också varit sjuk.Ha det bra i Påsk!


okej! tack för alla svar! nån som har något mer och skriva bara och skriv tips allt som gör att de blir bättre att förstå tack!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons