Forum Depression & ångest


Orkar inte mer

är så trött på allt,träffa läkare gå på arbetsterapi varje vecka gå till psykologen en annan. Jag brukar åka 35km varje gång bara enkel resa det blit 70km varje gång fram o tillbaka. På råga av allt så får jag ångest och skuldkänslor pga att min man kör mig varenda gång,och måste lämna sitt jobb.Då jag nämligen vågar inte åka buss eller tåg. Vad bör jag göra,blir galen är så sliten och trött psykisk. Ville bara få det ur mig,usch känner mig hemsk.

Hej jo det är väldigt jobbigt att träffa läkare ,de tycker jag med ,men har du inte tabletter mot panikångest så du kan åka tåg eller buss eller är det nåt annat som gör att du är rädd för att åka tåg , bli din sambo sur när han få ställa upp ?


Jo, jag har tabletter för ångest mm tycker inte dem hjälper så mycket som dem egentligen borde,min sambo blir inte sur han säger alltid att det är ingen fara mm,men jag får sån skuldkänsla endå. Att han måste lämna sitt jobb mm.Och jag har tyvärr ingen körkort ännu pga av mitt sjukdom.


Jag känner igen mej. Jag vågar eller inte åka själv. Vågar knappt gå ute själv. Jag är så trött på att må dåligt. Kram


Hej tellgren,då är man inte ensam om det,hur gör du då. Jag har ont i magen ångest och hjärtklappningar inför att jag måste till både läkaren och arbetsterapeut. Hur länge orkar man egentligen.Äsch gud vet.


Försöker sluta med dep. medicin, säger bara det: fan också är livet så här!


Känner igen mig. Går det att minska lite på besöken kanske så att du inte blir så stressad? Telefonsamtal varannan gång kanske? Sköt om dig. Hälsningar från annaviola


Kanske en dum idé, men... flytta? Äh jag fick bara ett infall... passar er kanske inte alls... sambons jobb o så... men annars, kanske ingen dum idé om du har så mycket resor.


Tack för era svar,det löser sig alltid men jag blir stressad orolig mm. En fråga till:Hur ofta gå ni hos er psykolog/arbetsterapeut om ni går till en sån.


Lång bit...men inte ska du känna så för din man....Han förstår nog du inte vill, men att du är tvungen ta emot hans hjälp. Hans arb.givare hade väl ej gått med på det om de behövde han så mkt. Annars kan de ju fixa vikarie om det är ett sådant jobb. Får han jobba ikapp....ja, då har han väl valt det för han tkr det går. Det är ju bara tills du blir o må bättre. Sen kan han jobba som vanligt igen. Du måste ju bli frisk o då behöver du proffshjälp. men f-står det är kämpigt.


Kvicki! Jag har bara läst din text och inte svaren, så jag vet inte om du redan har fått detta tips. Där jag bor i Stockholm har man startat paniksyndromgrupper. De baserar sig på en självhjälpsbok som heter "ingen panik". Det är ca 10 ggr som man ska ses med terapeuten och sen tränar man minst 4 ggr varje vecka enligt vad kapitlen i boken rekommenderar. Tro eller ej, men detta är det bästa jag någonsin varit med om. Jag hade samma problem som du och en bunt till, och idag fungerar jag nästan som alla andra. Det finns många AHA-upplevelser som man får genom boken. Jag tycker att du ska fråga din läkare/terapeut om detta finns där du bor, och om inte, så skaffa dig denna bok. Gör alla tester först och gå sen sakta men säkert igenom den och gör uppgifterna. Du kommer garanterat att få det lättare än du har det idag. Jag var mycket skeptisk först eftersom jag har provat alla former av KBT terapi och trodde att även detta skulle vara kortvarigt, men icke. Iom att man får så lätta och sanna förklaringar till varför ens kropp och knopp gör som de gör, fastnar kunskapen (vare sig man vill eller ej) och därmed blir man utan att ens till slut tänka på det bara bättre och bättre. Kom ihåg: "Ingen PAnik". En blå inbunden bok. Kolla upp detta på nätet. Testerna finns även på nätet att skriva ut så man inte kladdar i boken. LYCKA TILL!!


Tack alla ni för era svar och tips jag kämpar för fullt för o klara av detta men dålig samvete mm slår till varje gång. Målet är o bli frisk ha jobb fungera normalt men just nu är jag väldigt pesimistisk svårt o tänka positivt om allt. Aliena:Jag kommer o fråga min läkare/terapeut om detta som du skrev.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons