Forum Depression och ångest


Olyckligt kär - deprimerad

Hej,
Jag är pga olycklig kärlek rätt o slätt deprimerad. Folk kan säkert tycka att de är töntigt... får höra saker som "de här måste du bara härda igenom" men just nu är de helt åt jävla helvete. Personen i fråga har betytt mest för mig i flera jävla år och har nu flyttat bort. Varje dag är en pina men jag tror på gamla klyschan "tiden läker alla sår". Bara går o väntar på att jag ska känna mig bättre. Jag gick till min läkare och faktiskt bad om att få utskrivet antidepressiva för just det här och fick utskrivet citalopram orion som jag börjat ta. De jag läst är att de verkar vara mest en ångest medicin? är de någon som har erfarenhet av de här? Kommer citalopram få mig att känna mig lite bättre iaf och kanske ge mig styrkan att kunna glömma och gå vidare?

Citalopram kommer att hjälpa dig! Jag förstår precis din situation, jag har en exakt likadan. Men som du skriver tiden läker sår så man får helt enkelt stå ut och använda tabletterna som man får!// storajag... Lycka till!


Jag tycker inte man ska äta medicin för depression, om det inte är så allvarligt att du får panikattacker. Bättre att försöka vara stark och faktiskt härda ut det. Det blir bra så småningom. Men gör som du vill, jag avråder dig iaf att äta lyckopiller. Då du kan få personlighetsförändring och bli allmänt konstig av lyckopiller (har själv ätit zoloft och zertralin merck eller vad dom heter, vilket egentligen är samma sak)


Om du blir hjälpt av dem, ta dem. Strunta annars i det. Det tar hårdare på kroppen att ständigt gå och må dåligt än att äta antidepressiva. Kan du klara dig utan dem är det självklart att föredra, så är det ju alltid med medicin. Men du ska inte gå runt och må onödigt dåligt när det finns hjälp att få. Dock kan det vara bra att be människorna (ex familj) att hålla ett extra öga på dig, just för att kolla om du förändras åt ett negativt håll i din personlighet. Ofta märker man inte det själv. Så många gånger som det har hänt mig! Därför ber jag alltid mina nära och kära "utvärdera" mitt mående när jag börjar med en ny medicinering. Lycka till


Jag provade citalopram i en liknade situation som du. Ungefär. Och resultatet blev att jag fick mer ångest. Bättre att du försöka andra vägar i första hand. Inte så lätt, jag vet. Försök göra saker som får dig att må bra. Umgås med folk om du har vänner.


Du låter ändå rätt okey, det finns en hel del jävlar anamma hos dig. Att vara olyckligt förälskad är en stor och intressant utmaning som kommer att kräva all din intelligens och öka din medvetenhet. Det kickar igång en hel del starka känslor som övergivenhet, tomhet, meningslöshet, sorg, nedstämndhet, etc. Jag skulle skippa medicinering som dämpar känslorna, ju starkare det känns dessto bättre. Vila på sängen och bara observera hur det känns i kroppen och observera dina tankar. Vad tänker sinnet egentligen, vad är det för tanke-kjedjor som drar igång, hur går snacket? Du måste ägna flera timmar åt detta, spika upp dig på korset och möta känslorna, omfamna dem, älska dem, tills det värkt färdigt. Inte försöka trycka tillbaka dem eller fly från dem eller dämpa dem med medecin, sprit, knark, etc. Det är tufft som fan, men kul. Det går lättare och lättare och du får fler och fler insikter om dig själv och vad som händer i kropp och sinne. Du blir intelligentare, mer kreativ. Livet utmanar dig och du har definitivt styrkan att utvecklas av situationen.
 
Här är en duktig kille som har utmärkta videos på 10-20 minuter styck som ger många nya befriande insikter:
Vad sägs om "How to heal a broken heart" här: https://www.youtube.com/watch?v=cUOJzK2E-fM
Han har flera videos på olika teman, How to stop being depressed, How to forget some one, etc. Bara att kolla i högerkanten på YouTube.
 
Lycka till, du kommer att lyckas väl, det tar tid, men det är väl investerat.
 


Nu är det ju så att 99 procent av alla människor som ingått en relation dumpar, eller blir dumpad flera gånger under sitt liv. Så. "Välkommen till dumpen" Och du, alla överlevde vi dumpningarna.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons