Forum Depression och ångest


Ny på ND :) Tror ni att jag lider av depression?

Hejsan! För ungefär 2 år sen så totaltändrades mitt liv helt o hållet, från 100 % klarhet till 100% instabil En dag så kom det helt plötsligt hemska tankar som dök upp hela tiden, helt okontrollerbara tankar o jag bara kände hur min hjärna blev helt sjuk, jag tänkte " hur kan det här hända mig, vad är det som händer!? " Hade ingen aning om att sånt här existerade! Jag uppsökte sedan psykolog och läkare o fick sertralin utskrevet. Jag gick med det två månader men jag slutade med det för att ja kände innerst inne att det inte gav nånting och jag ville bara inte va den som tog antidepressiva mediciner... Nu idag, efter cirka ett halvår med ett ganska stabilt men endå lite allmänt oroligt sinne, så mår jag inte alls bra. De tankar som hemsökte mig i början har jag kommit i underfund med nu men nu känner jag stor oro om allt o alla, vågar inte lita på mig själv om de beslut som man tänker ta, allt känns mindre roligt och glädjen har försvunnit. Man har en del bättre dagar och en del sämre, men dom sämre tycks bli permanent just nu. Jag tänker på om jag ska börja ta sertralin igen men jag vill veta hur mycket det hjälper om man får en tillräcklig dos och hur stor är chansen, i mitt fall, att jag måste gå på medicinering hela livet? eller hur stor är chansen att jag bara behöver en boost i ett halvår, för att sen leva livet. Jag vet ju att ni inte är experter, men kanske finns det nån här som har upplevt eller känner likadant som jag, och om medicinering verkligen hjälpte. Tack för ventilationen :)

Vad har du att förlora på att testa medicin en längre period? Det är många som blir hjälpta o en del kan sluta med den medan andra får äta hela livet


Om man måste ta hela livet eller en kortare tid tror ja beror på vilken sorts depp du har. Om den är den mer ärftliga sorten eller om den kommer ur en svår livssituation, ngt som hänt tex som varit jobbigt. Den sistnämna brukar räcka ett tag tills man kommit ur krisen (handlar mer om det då) Rett ut "problemet" så att säga. Du har säkert en depp eftersom det kommit tillbaka, men man kan ju må bra i deppen o kanske är det det du gjort ett tag. Har du det hjälper antidepp klart bäst, men kanske du även behöver hjälp kommma underfund med vad som gör dej ledsen, för även om det är en ärftlig form (kan du ju funera på om du har ngn i släkten som har/haft det) finns det oftast saker i ens liv som utlöser det.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons