Forum Depression & ångest


Normal dos av efexor

Jag har ätit efexor 150 i snart två månader, innan dess 75 i två månader. Det har hjälpt en viss del men inte så mycket jag hoppades på. Är det värt att höja med tanke på biverkningar? Skall snart till läkaren igen och utvärdera medicinen, är lite kluven. Vad var en normal dos för er när ni kände någon uppenbar skillnad?

När jag åt efexor så var jag uppe i 150mg.Men den hjälpte inte mig så jag slutade,men en dr på en psykavd sa till mig att noradrealin effekten inte kommer igång före 225mg,innan dess är den ett rent ssri preparat.


Hej! Jag har sedan juli ätit efexor depot. Jag minns ej om jag började med 75 eller 150, då jag var inlagd när jag började. Däremot mådde jag sämre i början av behandlingen och fick då ECT. Sedan dess har jag oftast kombinerat efexor depot 150mg och med mirtazapin (remeron) 45 mg. Jag kom under december månad under cirka tre veckor att höja efexor depot till 225mg, men detta hade ingen större effekt. Samtidigt sänktes mirtazapinen, vilket kanske kan vara en förklaring. Hursomhelst står jag idag på 150mg efexor depot och 60 mg mirtazapin. Tycker det är ganska mycket med tanke på att jag inte mår så bra i nuläget. Medicinändringar kommer enligt min läkare att bli aktuellt inom kort, men var inlagd för intox för ett tag sedan och läkaren valde att avvakta. Hoppas du fått något svar. Hör gärna av dig om du har frågor, så ska jag örsöka svara efter bästa försmåga , med undantag för cirka tre veckor i december då jag provade 225mg. Samtidigt sän efexor depot 150mg


Det stämmer som blomma68 skriver att dosen 225 mg av effexor påverkar mer på noradrenalin än serotonin. Ökar man dosen till 225 mg kan det resultera i att man får mer energi och bättre initiativförmåga. Ger även smärtlindring om man har mycket ont pga spänningar i muskler.


Tack för svaren! Det är så konstigt för jag hade bestämt mig för att sluta men samma dag fick jag ett brev från min neurolog att efexor i höga dosen kan hjälpa mot just muskelvärk. Sedan skriver ni det också så det kanske finns en sanning i det. Jag är villig att prova för den värk i kroppen jag har är inte kul och förvärrar såklart mina depressiva sympton. Hmh..jag får se vad psykiatrikern har för åsikter på tisdag..


Effexor i högre doser kan funka mot värk. En gång i tiden hade jag ont i mina muskler i ryggen och muskler efter en förkylning och som höll i sig i flera år. Effexor hjälpte mig genom att jag kunde tänka på andra saker än hur ont jag hade hela tiden. De hjälpte mig bryta en ond cirkel jag hade kommit in i. Slutade tyvärr med dem pga att jag blev avtrubbad men det betyder inte att du kommer att bli det. Funkar inte effexor mot värken så finns det en nyare antidepp som också hjälper mot värk och det är Cymbalta.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons