Forum Depression och ångest


nedtrappning zoloft

håller på att trappa ut zoloften nu har jag 50 mg kvar från 100 tidigare men har så konstiga biverkningar som tunnelseende yrsel o ovefrklighetskänslor är det nån mer som upplevt det när ni trappat ut zoloften tycker det är väldigt obehagligt men det måste väl ge sig nångång får man hoppas annars får jag väl börja äta dom igen skriv om ni oxå haft biverkningar

Mitt tips är att trappa ner ännu långsammare än vad läkaren rekommenderar. När jag trappade ner Sertralin gick jag först från 1 tablett om dagen till 1 tablett varannan dag och 2/3 varannan dag. Ungefär en månad. Sedan 2/3 tablett varje dag, en månad. Sedan 2/3 varannan dag och en halv varannan dag, ca en månad. Därefter en halv tablett varje dag i ungefär ett halvår. Osv. På det viset slapp jag utsättningssymtom. Men det var ett himla pill med att dela tabletter. Ibland tror jag att läkemedelsbolagen låter bli att tillverka andidepressiva i tillräckligt små doser för skonsam nedtrappning, bara för att de ska tjäna pengar på att folk inte klarar av att sluta med medicinen utan fortsätter för att de får utsättningssymtom. Jag tycker att det är jättehemskt om du inte kan trappa ner medicinen på grund av utsättningssymtom.


Jag trappade ner från 75 till 50 för ett år sedan. Hade en del utsättningssymtom. Mått mycket bra det senaste halvåret med ngn enstaka dipp. Vill nu trappa ner igen till 25. Tar 50 mg 2 dagar sedan 2/3. har bara hållt på en vecka. Har huvudvärk, känner mig lite lobbo å så oron för att det inte ska hålla samtidigt som jag VILL, JAG SKA. Det är klart vi klarar att bli medicinfria. Eller hur? Unikko, hade du inga utsättningssymtom alls?


Minns inte att jag hade ngra problem med att sätta ut Zoloften ..... men hade inte mycket effekt av den heller.........


Nej, jag hade inga utsättningssymtom. Skälet till att jag har varit försiktig var att jag har varit med om en nedtrappning av SSRI tidigare som var jättejobbig, och att jag har varit väldigt känslig för biverkningar vid insättning. Heja oss som vill trappa ner medicin! SSRI är jättebra medicin i vissa lägen, men helst vill man ju vara utan. Dessa mediciner är ju inte vanebildande, men på ett sätt blir man rejält beroende.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons