Forum Depression och ångest


Nattsvettig av Seroquel?

Hej! Jag har haft Voxra 300 mg, Seroquel 125 mg till natten och sedan också Cipralex 2*20 mg när inte dessa båda hjälpte fullt ut. Mitt problem: Jag sover till c:a halv 2 på natten, vaknar och är fullsändigt genomblöt av svett. Sedan är det en jobbig tid till framåt 5, när jag fryser pga jag tagit av mej täcket, svettas när jag har det på, vänder och vrider och byter t-shirt etc. Sedan kan jag sova nån timme och om jag har tur, vaknar jag "torr" vid 7-halv 8. Eftersom min läkare ( en helt ny sedan några månader tillbaka) tydligen vill att jag ska vara nån slags försökskanin, har han först tagit bort Citalopram, med följd att jag har fått tillbaka depression, är ledsen, har ångest. När inte det blev bättre på nätterna av detta, säger han nu att jag ska sluta med Voxra, (nedtrappning). Följden blir att jag mår ÄNNU sämre. Men svettas fortfarande på nätterna... Nu har jag själv en teori: Eftersom jag besvärades av restless legs av Seroquel, har jag börjat ta dem tidigare på kvällen, typ 20, 20.30. KAN det vara så att när dom börjar avta frampå natten, reagerar min kropp med svettningar? Jag ska testa ikväll igen att ta dom sent. typ 11.00 eller nåt. Kanske det blir som inatt att jag får sova nästan hela natten innan svettningarna sätter in... Jag får ju försöka hitta nån utväg själv, eftersom doktorn vill att jag ska testa att ta bort en medicin i sänder och inte har förståelse för att jag kanske skulle behöva ta Citalopram nu igen, eftersom vi konstaterat att det inte var dom som var boven. Han säger att jag får "välja mellan pest och kolera"= svettningar eller depression!!! och att jag kan ju ta Sobril om jag behöver det. (Dom räcker liksom inte till för mej...!) Finns det nån därute som har en tanke om detta med Seroquel? Det står ju inget om biverkningar som liknar mina, men nån ska väl vara först, kanske... Jag är tacksam för alla synpunkter.

Du kan ju fråga om du kan få seruquel depot istället, då det frigörs mycket långsammare i kroppen, jag åt det under ca 8 mån och hade inte mycket sömnproblem, dock blev jag väldigt depprimerad av den medicinen (kan ha varit för den gjorde mej så allmänt trött och höjde min hunger något så enormt) . fråga om Stesolid istället för sobril, det verkar längre och är mycket bättre.


Jag har nyligen börjat äta seruquel depot kapslar och svettas inte på nätterna. Fråga efter depokapslarna istället, kanske är de bättre eftersom de utsöndras långsammare. Hoppas det ordnar sig.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons