Forum Depression & ångest


Nära maxdosen av Sertalin - hjälp!

Hej vana Sertalinätare, Jag undrar om det är någon eller några där ute som liksom jag har ätit Sertralin ett par år e.dyl. och som en gång i halvåret tvingats att höja dosen för att må bra psykiskt. Detta är vad som hänt mig och nu börjar det kännas läskigt, eftersom jag från och med idag äter maxdosen 200 mg. Jag menar: Vad göra nästa gång om/när ångesten/depressionen kommer tillbaka när nu jag redan tar maxdosen? Kanske dags att försöka få annan medicin, eller vad säger ni vana användare av Sertralin? PS. Min läkare har föreslagit Mirtazapin, men efter att ha läst biverkningslistan, så är jag mycket tveksamDS

Har du fått ersättningsmedicin?Har du ätit zoloft från början eller?Hur dom än säger att sertralin(alla märken)har samma verkan.Så har dom INTE det.Jag VET.Jag blev mycket sämre när jag fick ersättningarna för zoloft.Den enda som jag tänker ta nu som är bra är ranbaxy.Den var likvärdig med zoloft.Jag har inte råd att köpa Zoloft,den kostar över 900 kr vad jag vet.Och jag har ätit i 12 år,så jag vet vad jag pratar om.Jag kunde gå ner från 100 mg till 50 mg efter ett år på Zoloft.Och fortsatte på den dosen i 7 år.Jag märkte att jag blev sämre av ersättningen,men trodde på apotekspersonalen när dom sa att det var samma sak.Så fick jag ranbaxy och det blev bättre igen,och tänkte att okey.Det var väl en svacka kanske.Och efter det fick jag Hexal,och blev sämre igen.Och så där har det fortsatt.Sist fick jag nåt som hette Bluefish,och hjärtat hoppade dubbelslag och det blev ambulans till akuten.Nu har jag fått nog,nu bestämmer JAG vad jag mår bra av.Och får jag inte ranbaxy köper jag Zoloft om jag så ska äta skosnören resten av månaden!


Max dosen som står i FASS är en rekomenderad maxdos, det finns inget som säger att man inte kan ta en högre dos om detta görs i samråd med läkaren. Ibland kan det fungera bättre om man tar dem tillsammans med andra mediciner. Jag tar Sertralin tillsammans med Lamictal och Seroquel. För att stabilisera mitt månde och undvika både svackor och uppåt perioder.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons