Forum Depression och ångest


Något att fundera över...

Är ni medvetna om affekter vi har? Glädje Smärta Oro Iilska Intresse Avsky/Skam Alla har dessa affekter stanna upp o fundera varför nån av dessa affekter kommer just till dig just nu.Ofta går man på utan att ha reflekerat över varför man kännar som man gör. Negativa tankar är automatiska Tankar är orealistiska o tjänar inget nyttigt syfte,Dom får människor att känna sig sämre och hindrar dom från att uppnå det dom vill i livet. Fastän tankar är orealistiska verkar dom trovärdiga när man tänker dom. Ju mer personen tror dessa negativa tankar desto sämre känner man sig. Man kan styra tankar å det är en mycket bra egenskap. Vad är viktigt just för DIG? Vad vill DU göra? Vem vill DU vara? En viss situation leder till vissa tankar som ger en viss känsla. Du kan påverka detta om du blir medveten om hur just du fungerar. DU kan må bra du klarar av det,bara du vågar försöka. Måsten finns inte bara något vi har fått för oss. Lär dig:sätta gränser Peppa dig själv mentalt Be om hjälp Ha något att se fram emot Förändra tanken i positiv riktning. Några tips, det går att genomföra det är jag övertygad om.Ingen har sagt att det är enkelt men det går.

Lite djupt kanske men sån är jag hi hi


Tankar är orealistiska och tjänar inget syfte skriver du. Ska man sluta tänka och bli någon jäkla grönsak eller? "Automatiska tankar" och "styra sina tankar". Du har fått KBT förstår jag.


Du får ursäkta att jag gav dig ett grinigt svar men det där med att ens tankar bara är ens tankar gäller inte när man har reella problem. Jag kan t:ex inte tänka bort att jag har ett läckande tak på mitt hus och skulle behöva lägga om det, vilket kostar pengar, som jag inte har.


Helt okej att vara djup här tycker jag -) Ja det är verkligen nåt att tänka på... hur ens tankar styr ens mående... Man kan ju t ex fundera över vad det är man kan förändra och inte. Sluta lägga energi på det man ändå inte kan ändra på i nuet, skjuta det åt sidan en stund. Tänka på vad man KAN göra istället... och hur man kan ändra på saker man inte trivs med :-) Resten får vara liksom... till en annan dag...


försöker du peppa dig själv, med det här inlägget?


försöker du peppa dig själv, med det här inlägget?


Jag peppar mig själv ofta man kan inte räkna med att andra gör det el? Det är bara något att funder på,sen gör man vad man vill åt det. Jag menar att det är så jäkla lätt att fastna i "fel"tänk o speciellt om man mår psykiskt dåligt, ibland behöver man nya banor.


Att taket går sönder är martriella saker det kan man inte göra så mycket åt.Jag syftar på måendet psykiskt som att man tänker att jag kommer aldrig att må bättre så jag skiter i det tex. Att se saker på ett annat sett kan vara bra om man klarar av det å vågar förändra tankar vad jag kan förstå så vågar inte folk för dom är rädd att det ska bli värre eller att det ska bli bättre vilket är svårt för många som mått dåligt länge(mano ex) det å det är synd man gör det för att hjälpa sig själv.Som sagt man gör vad man vill tänkte bara det kunde vara intressant att fundera på.Vill man inte så skiter man i dä.Kram


Det försöker jag för mesta annars skulle jag aldrig klara av livet.Varför ska man inte,tycker du att man ska låta det vara å bara acceptera sitt mående?


frågar dig detsamma!!


Nja, kan man? Kan man ändra andras beteenden? Andra påverkar ju hur man mår själv... det var lite mer åt det hållet jag tänkte här... att vissa saker kan man inte ändra i livet...


och! låter ju dumt det här men råkade trycka 2 ggr, världen går inte under för den sakens skull eller hur?


nej, inte allt kan varken du eller jag ändra på, arvsanlag te.x. Jag kan förstärka kroppsliga svagheter så livet blir enklare men en dålig gen kan jag inte ändra på.


Ja sitt eget beteende kan man ändra, det håller jag med om fullständigt. Bara man vill... :-) Vissa saker är svårare och tar längre tid. De kan kännas omöjliga och man kan få lust att ge upp, man kan tappa viljan och glöden... Vissa saker behöver man stöd med från andra i omgivningen kanske... Vissa saker klarar man själv :-)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons