Forum Depression & ångest


Någon som känner igen sig?

Jag har mina perioder, det kan gå från dag till dag eller hålla i sig under längre tid. Jag .. blir otrevlig och kan säga dumma saker som sårar människor nära mig. Utan att jag själv förstår det. Min pojkvän säger ibland hur jag sårar hans mamma( som bryr sig jätemycket om mig), vilket jag inteh ar förstått alls att jag har gjort. Detta gör mig väldigt ledsen och mår ännu sämre av. Sen har jag svårt att lyssna och komma ihåg vad som sagts och vad jag har blivit tillsagd. Jag har jättesvårt att prata om varför jag gråter.. och kan inte fokusera .. jag försöker förstå mig på migsjälv, men tittar upp i taket och kan räkna mönster på vägen istället.. eller lyssa på en låt i huvudet. .. ingen förstår mig när jag säger att jag "inte vet". . . någon som känner igen det jag skriver?

jag känner igen mig lite. Får du någon hjälp? kram


Jag känner igen mig, fast jag är gammal. (50), Mitt problem är, och har alltid varit, att jag förtränger så mycket. Så många kännslor som man fått vara ensam med......


Hej! Jag känner igen mig i det du skriver, tror också som någon skrev innan att man har för mycket känslor inom sig som man brottas med. Tror man behöver någon att tala med för att få ur sig det man bär på, och jag vet av egen erfarenhet att det inte är lätt. Försök att få någon hjälp för det! Kram


Ja precis, humörsvängningar kan bero på att måendet är på väg nånstans och man behöver professionell hjälp att bearbeta sina känslor som dyker upp... har man inte den hjälpen kan det yttra sig i aggressioner och frustration över situationen... helt enkelt uttryckt: man vet inte vad man ska göra! Det var min läkare som sa det en gång då jag hade en labil period och jag fick komma till en jätteduktig beteendevetare efter det... hade varit labil i flera månader i brist på professionellt samtalsstöd då... ja jag hade en, men hon var inte tillräckligt kompetent tyvärr... Mina samtal hos beteendevetaren är avslutade nu, hade två längre perioder på ca ett år vardera. Sammanfattningsvis? Om det nu går... Ha tålamod. Du kan inte påverka andras beteenden, utan bara ditt eget. Ha tillit till dig själv, att du kan ta egna beslut som rör dig och ditt. Inse att du inte kan ha för höga förväntningar på omgivningen, du får inte alltid som du vill där andra är delaktiga. Ta inte alla strider... Ja typ så... mer finns där emellan förståss... beror ju på vilken problematik man har med måendet också.


Hej,Ja jag känner verkligen igen mig! Det jag kan rekomendera är:Kolla din sköldskörtel,be att få en stämmningsstabiliserande medicin samt läs boken "Mindfulness" av Ola Schenström lycka till du är inte ensam. Allt detta har hjäpt mig mycket! Se till att ta ta det lungt och döm inte dig själv för hårt!


du anar inte hur mkt jag känner igen mig. den där texten kunde ha skrivits av mig....

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons