Forum Depression & ångest


Motion mot depression

Hej alla andra där ute som kämpar på för att återta makten över era liv och depresionen! Jag undrar om det finns någon som skulle vilja dela med sig av sina erfarenheter kring motion mot depression? Hur mycket ni motionerat? Vilken typ av motion ni ägnat er åt? Hur ofta, hur länge osv. Jag är glad för alla goda tips och råd jag kan få!

brukar ta långa promenader eftersom vi har hund o det är jätte skönt att komma ut varje dag annars har jag gått på friskis o svettis medelpass o jag mår jätte bra av det man blir skönt trött när man rör på sej sen får man ju bättre kondition på köpet tycker nog att jag mår bätre psykiskt när jag motionerat det är ju mycket som sätts igång i kroppen som endorfiner bla o även det centrat som påverkar hjärnan vet inte om du fått svar på din fråga men du får gärna skriva ett meddelande annars


All motion är jättebra, o helst ute i friska luften i dagsljus, då kan man samtidigt suga in alla dofter och färger och njuta av stunderna, jag brukar också sjunga sånger för mig själv där jag går, ser många har spelare med sig, men då kan man ju inte höra fåglarna eller "omkringljuden". Kram på dig.


Promenader, helst i dagsljus, är bra för alla som är deprimerade likväl som för alla andra. Det gör att du kan rensa huvudet från en massa tankar som snurrar. Kroppen får rörelse som gör att det skapas bra ämnen i kroppen och hjärnan. Långa och många promenader. Sätt inga krav på att du ska till gym osv utan bara gå ut i friska luften så du får energi. LE åt alla som du möter. Du kommer att bli förvånad över hur många som ler tillbaka. Se dom i ögonen. Alla som inte vågar titta dig i ögonen är räddare och osäkrare än du. Tänk "Hej, här kommer jag!". Orkar du kan du säga "Hej". Lycka till!


Jag tror det är viktigt och rätt att anpassa sin motion till orken, ta ett steg i taget... om man inte orkar långpromenader, så ta en kort promenad. Om man inte orkar promenader ens, gå i trapporna eller gör en städning hemma, det är också motion! Vardagsmotionen är underskattad tror jag... att röra sig dagligen är nog viktigt, på nåt sätt! Men just att inte ha för höga förhoppningar att nu ska man klara ALLT eller inget... ett steg i taget. Mot mer ork... med rörelsen får man mer ork, ett steg i taget... Lycka till!


All motion och träning som i slutändan ger dig en positiv kick är bra. Känn dig fram och ta små steg, försök att inte sätta upp för stora krav eller mål utan gör det för att må gott. Promenader i dagsljus är naturligtvis jätte bra men kanske inte alltid ngt man som deprimerad orkar med men försök iaf ta dig ut, få frisk luft och dagsljus om du orkar och känner att du vill. Meditation och yoga kan funka bra för en del medans andra vill ha mer explosiv träning i form av styrketräning men där kan energin och orken sätta käppar för en, som sagt testa dig fram för jag tror all fysisk aktivitet och dagsljus är bra..... oj nu blev det mkt men jag hoppas iaf du hittar ngt som får dig att må bra, ta som sagt små steg :) lycka till!


Att gå på promenader kan ha många positiva effekter på dels den fysiska hälsan men framförallt på den psykiska. Om du har tillgång till en härlig miljö, sätter på dig hörlurar och går en timme så kan det nästan likna sig vid meditation.


alltid en del motion.


Motioner fungerar, det är det enda jag kan åta mig. 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons